Ana Julia Quezada s'eixuga les llàgrimes després de demanar perdó (EFE)
Almeria

Acaba el judici a Ana Julia Quezada pel crim del nen Gabriel Cruz:"Que Déu em perdoni"

El jurat popular té dos dies per emetre el seu veredicte: assassinat o homicidi?

Actualitzat

A l'audiència provincial d'Almeria ha acabat el judici per la mort del nen de 8 anys Gabriel Cruz, a mans de la parella del seu pare, Ana Julia Quezada, el 2018 a Níjar. El jurat popular ha de decidir si Quezada és culpable del delicte d'assassinat o d'homicidi, i de dos delictes més contra la integritat moral i lesions psíquiques als pares del nen.

Ana Julia Quezada, autora confessa del crim, ha fet ús de l'última paraula abans del final del judici i, entre llàgrimes, ha demanat perdó a "tot Espanya".

"Demano perdó als familiars de Gabriel, als pares, a tots els familiars i a tot Espanya i només espero que Déu em perdoni."


La Fiscalia i l'acusació particular, que representa els pares del nen, han mantingut la petició de presó permanent revisable, mentre que la defensa sosté que Ana Julia Quezada va cometre un homicidi amb imprudència greu, pel qual sol·licita una pena de tres anys o si fos homicidi dolós, ha elevat la pena de deu a quinze anys perquè la víctima és menor d'edat.

La defensa també ha introduït els atenuants de confessió, arravatament i d'actuar sota la influència d'ansiolítics.

 

La fiscal Elena Fernández (EFE)

 

Discrepàncies sobre la mort

En l'exposició de les conclusions, la fiscal i l'advocat dels pares del nen han discrepat sobre com va morir.

La fiscal atribueix a Ana Julia un delicte d'assassinat amb traïdoria però descarta l'acarnissament i sosté que, segons l'autòpsia, la mort del nen va ser per asfíxia en un sol acte.

"Va ser un acte únic immediat, en una seqüència única sense interrupcions. Una força tan desproporcionada al tapar-li la boca i el nas d'una forma tan brutal que li provoca la mort per asfíxia."

"Quan el nen estava confiat, innocent, totalment aliè a la intencionalitat d'Ana Julia, una persona de qui no podia esperar cap atac, integrada en l'entorn familiar."

"És terrible, cruel, a mi com a fiscal, m'estremeix especialment la falta de pietat de la processada però no es pot mantenir que hi hagués un augment deliberat del dolor o que hi hagués agonia."

En canvi, l'acusació hi veu acarnissament i sosté que Gabriel Cruz hauria patit molt abans de morir ofegat basant-se en els informes d'especialistes, i ha criticat durament la fiscal.

"Quezada és una autèntica assassina que va matar el nen fent-lo patir. Les lesions al cap van causar un estat comatós en el menor abans que fos assassinat. Va deixar agonitzar el nen almenys 45 minuts."

"En sembla molt greu que el ministeri fiscal vulgui fer sortir els colors a aquesta acusació quan estem interessats més que ningú a determinar els fets."

 

L'advocat de l'acusació, Francisco Torres (EFE)

L'acusació defensa el delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. També demana tres anys més per un delicte de lesions psíquiques a la mare, Patricia Ramírez; cinc anys per lesions psíquiques al pare, Ángel Cruz, i dues penes més de dos anys de presó pel delicte contra la integritat moral.

 

 

La Fiscalia no ha donat crèdit a la versió dels fets donada per l'acusada i considera provat que hi va haver premeditació, perquè va preparar i portar a la finca on va matar el nen les eines que va utilitzar. També que hi va haver "intencionalitat perversa i consolidada en el temps" perquè el nen "representava un obstacle en la seva relació de parella amb el pare". Considera que Ana Julia Quezada va actuar amb traïdoria i es va aprofitar de la confiança del nen i del seu desemparament.

El ministeri fiscal ha refusat que l'acusada col·laborés amb la investigació, ja que ho va fer després que l'enxampessin i sí que considera que va actuar per desviar la investigació.

Ara, el jurat popular, format per set dones i dos homes, ha d'emetre el seu veredicte en les pròximes 48 hores.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialMenors
Anar al contingut