Abu Hamza en una imatge d'arxiu (Reuters)
Abu Hamza en una imatge d'arxiu (Reuters)
Londres

Abu Hamza i quatre sospitosos de terrorisme més són extradits als EUA

El Regne Unit ha extradit als Estats Units el clergue radical islamista Abu Hamza. Era en una presó del Regne Unit des de l'any 2004. Abans exercia d'imam en una mesquita de la capital britànica, on es va fer famós per les seves diatribes contra Occident.

RedaccióActualitzat
El Regne Unit ha extradit als Estats Units el clergue radical islamista Abu Hamza, que haurà de fer front a càrrecs de terrorisme. Abu Hamza, nascut a Egipte, feia vuit anys que lluitava per evitar l'extradició, però ahir va perdre l'últim recurs davant la justícia. Era en una presó del Regne Unit des de l'any 2004. Abans exercia d'imam en una mesquita de la capital britànica, on es va fer famós per les seves diatribes contra Occident.

Abu Hamza i quatre sospitosos de terrorisme més extradits pel Regne Unit als Estats Units van emprendre un viatge a última hora del divendres cap a aquest últim país en un avió que es va enlairar de la base aèria de Mildenhall.

Els cinc sospitosos van ser lliurats per membres de Scotland Yard als "marshals" (cos d'agutzils) nord-americans en el recinte militar.

Dos magistrats de Londres van rebutjar la petició de Hamza, de 54 anys, de bloquejar el seu lliurament a les autoritats nord-americanes, que ho requereixen per la seva suposada participació en el segrest de 16 turistes occidentals al Iemen el 1998.

En emetre el seu dictamen, els jutges van argumentar que compten amb "noves i contundents" raons per lliurar als Estats Units "de forma immediata" Hamza i els altres quatre acusats, Babar Ahmad, Syed Talha Ahsan, Adel Abdul Bary i Khaled al-Fawwaz.

A l'hora d'emetre aquest veredicte, es va tenir en compte "un aclaparant interès públic en el funcionament del sistema d'extradició", van indicar els magistrats.
Anar al contingut