La vulva gegant de la Processó del Sagrat Cony Insubmís també ha aparegut a les portes dels jutjats de Sevilla
La vulva gegant de la Processó del Sagrat Cony Insubmís també ha aparegut a les portes dels jutjats de Sevilla
Sevilla

Absoltes les tres feministes jutjades per la Processó del Cony Insubmís de Sevilla

El jutge considera que no hi ha delicte d'odi perquè les acusades "no van volen ofendre els sentiments religiosos"

RedaccióActualitzat

Un jutge de Sevilla ha absolt les tres dones acusades per participar en la Processó del Santíssim Cony Insubmís el maig del 2014 a Sevilla, en considerar que la seva intenció no era "ofendre els sentiments religiosos".

Els fets van passar a Sevilla l'1 de maig del 2014, quan les acusades van participar en la "performance" organitzada per la CGT, que consistia a passejar una vulva de plàstic d'un parell de metres d'alçada, com si fos una imatge de la Verge.

El responsable del jutjat penal número 10 de Sevilla considera que la finalitat de les tres acusades no era ofendre ningú.

L'acusació, exercida per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, considerava que eren responsables d'un delicte d'odi i que hi havia "una claríssima intenció" de les manifestants "d'escarnir els catòlics". Per aquesta raó demanaven un any de presó i una multa de 3.600 euros per a cadascuna de les acusades. Consideraven que, a més de delicte d'odi, hi havia delicte de discriminació i de violència per motius religiosos i de creences.

Les acusades, en canvi, van dir durant el judici que en cap moment van voler ofendre els sentiments religiosos de ningú.

La sentència, contra la qual es pot recórrer, recull que a la manifestació, que va passar per "carrers de gran afluència de Sevilla", es van cridar consignes com "la Verge Maria també avortaria" o "cremem la Conferència Episcopal", però que aquestes consignes no es poden imputar a cap persona determinada. A més, el jutge fa constar a la sentència que considera que la conducta de les acusades "no està dins les tipologies penals objecte d'acusació":

"No podem considerar que la conducta de les acusades tingui encaix en els tipus penals que han estat objecte d'acusació, fet pel qual, tot i no compartir ni les formes ni com han canalitzat les seves legítimes protestes, he d'absoldre-les dels delictes imputats".

 

ARXIVAT A:
FeminismeJudicial
Anar al contingut