Baltimore

Absolt un dels policies acusats de la mort d'un jove negre fa un any a Baltimore

La justícia va imputar sis agents d'arrestar de manera violenta el jove, de 25 anys, que va morir durant la custòdia policial

RedaccióActualitzat

Un jutge de la ciutat nord-americana de Baltimore, a l'estat de Maryland, ha declarat no culpable un dels policies acusats de la mort, ara fa un any, del ciutadà negre Freddie Gray. Edward Nero va ser imputat, juntament amb cinc companys més, d'arrestar de manera violenta Gray, de 25 anys, que va tenir greus lesions durant la custòdia policial i va acabar morint. Això va provocar greus aldarulls a Baltimore.

Un cop conegut el veredicte, un grup de manifestants s'han concentrat davant del jutjat per protestar amb lemes com: "Sense justícia no hi ha pau". De moment, però, no hi ha hagut incidents. Una portaveu de l'Associació Nacional pel Progrés de la Gent de Color de Baltimore s'ha mostrat decebuda per la decisió judicial: "No és un bon dia. Freddie estava bé fins que el van detenir, i no tenien raons per detenir-lo." Aquesta portaveu ha afegit que s'espera una reacció "emocional" per part dels residents de moltes ciutats.

A Gray el van detenir el 12 d'abril de l'any passat i se'l van emportar amb una furgoneta. La policia assegura que el jove va fugir quan els agents se li van acostar en una zona d'elevada criminalitat, i que el van atrapar poc després. Asseguren que portava una navalla. Els agents el van dur a comissaria i, en arribar, el van haver d'hospitalitzar. Al cap d'una setmana va morir. La policia ha admès que no es van seguir els protocols i que se li va denegar assistència mèdica. La tensió racial és forta als Estats Units, a causa de la successió de nombrosos casos de brutalitat policial contra homes negres desarmats que han acabat morint.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut