Audiència Provincial de Navarra a Pamplona
Audiència Provincial de Navarra a Pamplona (Google maps)

Absolt un acusat d'abús sexual a la filla de 12 anys de la seva parella a Pamplona

Un dels jutges és el mateix que va fer un vot particular en què demanava absoldre els membres de La Manada, segons el diari Público

RedaccióActualitzat

La Secció Primera de l'Audiència de Navarra ha absolt un home acusat d'haver abusat sexualment d'una menor de 12 anys, filla de la seva parella. Els magistrats l'han absolt després de considerar que el testimoni de la nena presenta contradiccions, aspectes "confusos" i "dissonants", així com una certa "indeterminació" sobre el període de temps en què es van produir els fets denunciats.

Segons ha avançat el Público, un dels tres magistrats que ha dictat l'absolució és Ricardo González, el mateix jutge que va emetre un vot particular a favor de l'absolució dels cinc violadors de La Manada, també a Pamplona. Els altres dos jutges que han instruït el cas són la presidenta de l'Audiència Provincial de Navarra, Esther Erice i Femin Zubiri.

Durant la vista oral, l'acusació va demanar 8 anys de presó per a l'investigat i el Ministeri Fiscal, 5 anys i 6 mesos. La defensa, per la seva part, en demanava l'absolució.

El processat, de 38 anys, convivia amb la seva parella i la seva filla des del 2016. Segons l'acusació, l'home aprofitava quan la mare era fora del domicili per abusar sexualment de la menor.

L'audiència considera inversemblants les declaracions de la menor

Els magistrats de l'Audiència Nacional titllen d'inversemblants les declaracions de la menor i diuen que estan desproveïdes de tota consistència i no tenen suport lògic, ni suport probatori. Afegeixen que la denúncia es va produir en un context de conflicte i tensió familiar, segons la sentència a què ha tingut accés Europa Press.

D'aquesta manera, consideren que la declaració de la menor, juntament amb les altres proves, no permeten provar que l'acusats hauria comès els fets que se li imputen.

 

En el judici, l'investigat va negar "rotundament" totes les imputacions i va afirmar que la relació que tenia amb la menor era molt bona. Va explicar, també, que hi havia tensió i crispació entre la nena i la seva mare i que la menor tendia a inventar-se coses, però mai d'aquesta envergadura.


El mateix jutge del vot particular de La Manada

Un dels magistrats que ha votat per l'absolució en aquest cas, Ricardo González, és el mateix que va fer un vot particular per absoldre els cinc acusats de La Manada.

En el cas de La Manada, en què els acusats van ser condemnats a 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat, el jutge argumentava que els cinc joves sevillans van pensar, en tot moment, que la noia estava conforme amb els actes sexuals que van tenir entre ells i que en els fets no hi havia dolor ni por, sinó excitació sexual.

La sentència que ha dictat l'Audiència Nacional de Navarra es pot recórrer ara al Tribunal Superior de Justícia, tal com va passar, també, amb el cas de la sentència de La Manada.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaMenorsAgressió sexual
Anar al contingut