Judici als quatre acusats d'agredir sexualment una noia durant una baralla a Girona el 2018 (ACN)
Judici als quatre acusats d'agredir sexualment una noia durant una baralla a Girona el 2018 (ACN)
Girona

Absolt el figurant d'una roda de reconeixement empresonat un mes per violació

Va passar un mes a la presó després d'haver estat identificat en una roda de reconeixement policial on feia de figurant, "una situació kafkiana", segons el tribunal

Actualitzat

"Un despropòsit difícil d'explicar."

D'aquesta manera qualifica la sentència de l'Audiència de Girona el periple que ha viscut un home que va estar un mes tancat a la presó després d'haver estat identificat en una roda de reconeixement en què va participar de manera voluntària com a figurant.

El tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona subratlla que la situació que ha viscut l'acusat "es pot qualificar de kafkiana" i apunta que l'absolen perquè s'ha demostrat "positivament" que aquella nit ni tan sols va sortir de casa. Al judici, que s'ha fet aquest dimecres a l'Audiència de Girona, tres testimonis han assegurat que no era al lloc dels fets.

Els fets es remunten a la matinada del 19 d'agost del 2018, quan els Mossos d'Esquadra van detenir tres germans del processat per, suposadament, haver agredit sexualment una noia durant una baralla a la sortida d'una discoteca de la ciutat. Quan van passar a disposició judicial va participar voluntàriament en la roda de reconeixement i el van acabar detenint i enviant a la presó.

Tot i les proves "aclaparadores" que acreditava que no va participar ni en la baralla ni en l'agressió sexual, l'home va acabar anant a judici i afrontant una petició de 14 anys de presó.

L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, ha anunciat que estudia la possible vulneració de drets de l'encausat per si es pot reclamar algun tipus de responsabilitat.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut