Una noia amb el telèfon mòbil a la mà
El principal acusat havia contactat amb les menors per les xarxes, amb una identitat falsa (Pexels)
Barcelona

Absolen per un error judicial un acusat d'assetjar menors per aconseguir fotos sexuals

També ha quedat absolt un client que hauria comprat algunes de les més de 4.000 imatges pedòfiles de les víctimes

Ha quedat absolt per un error judicial l'home jutjat per assetjar nenes per internet per aconseguir fotografies sexuals, per al qual la Fiscalia demanava 120 anys de presó.

Pel mateix motiu, també s'ha absolt un client seu, que hauria comprat algunes de les més de 4.000 fotografies i 300 vídeos sexuals de nenes i adolescents. En aquest cas, la Fiscalia li demanava 4 anys de presó. 

Segons la sentència, el jutjat de Manresa que ho portava va ordenar a la policia que continués investigant els fets, tot i que havia arxivat el cas.

Aquest fet invalida el procediment i les detencions dels acusats, que ara tenen 36 i 35 anys.

Els Mossos consideren que el principal acusat, un informàtic de Sabadell, va enganyar i extorsionar un centenar de nenes, i d'algunes en va abusar sexualment. Aquesta mena de ciberassetjament es coneix com a "grooming" o "child grooming"

La denúncia d'una de les víctimes, una menor d'edat que va explicar els fets als Mossos de Manresa, va portar a l'obertura de la causa, que es va jutjar a l'Audiència de Barcelona. 
 

Feia servir perfils falsos a les xarxes

Els fets denunciats van passar entre els anys 2009 i 2016. Segons l'acusació, l'informàtic va crear comptes falsos a les xarxes socials per contactar amb menors d'entre 13 i 16 anys.

Les enganyava fent-se passar per una fotògrafa que volia fer un càsting per a una feina de model i els demanava, d'entrada, una fotografia en actitud sensual.

Després començaven les amenaces i extorsions perquè li fessin arribar més fotos i vídeos o accedissin a sessions per webcam, de caràcter pornogràfic. Quan s'hi negaven, les amenaçava de fer arribar imatges d'elles despullades als seus contactes. 

Els Mossos van descriure l'acusat com un "depredador sexual" tant pel nombre de víctimes -la policia va contactar amb unes 350 noies- com perquè actuava de forma planificada. 

Per al judici, al desembre, moltes no es van poder localitzar o eren a l'estranger, però altres van corroborar els fets. 

L'acusat va admetre que havia ocultat la seva identitat a les menors i que els havia fet fotos i vídeos, però va dir que hi havien accedit voluntàriament i va negar que les amenacés o que els hagués fet tocaments. 

La sentència considera "clarament irregular" que el jutjat ordenés diligències d'investigació tot i haver arxivat el cas i afegeix que això implica que es tramités "d'esquena o sense coneixement del ministeri fiscal".

També retreu que la causa continués arxivada fins i tot quan estaven plenament identificats els sospitosos, de manera que la instrucció del cas va quedar sense "cobertura legal". 

ARXIVAT A:
JudicialPederàstia Assetjament sexual Agressió sexual
Anar al contingut