L'home acusat de deixar morir la seva dona a Manresa ha quedat absolt per set vots a dos (ACN)
L'home acusat de deixar morir la seva dona a Manresa ha quedat absolt per set vots a dos (ACN)
Barcelona

Absolen l'acusat d'haver deixat morir la seva dona malalta a Manresa

La Fiscalia li demanava 13 anys de presó per homicidi, per haver-la deixat morir, sense atendre-la durant mesos, però el jurat ha valorat que la dona va rebutjar rebre atenció

RedaccióActualitzat

El jurat popular ha absolt l'home jutjat a l'Audiència de Barcelona acusat d'haver deixat morir la seva dona a Manresa.

La víctima estava malalta i no es podia aixecar del llit

Per set vots a dos, el tribunal popular ha declarat l'home no culpable. 

La Fiscalia li demanava 13 anys de presó per homicidi, per haver-la deixat morir, sense atendre-la durant mesos.

Encara no se sap si el Ministeri Públic presentarà un recurs contra la sentència.    

En el moment de comunicar la decisió, el jutge ha aprofitat per reconèixer la feina de l'advocat defensor, del torn d'ofici.
 

La dona no volia rebre atenció mèdica

El desembre del 2018, quan la dona portava tres mesos al llit i sense deixar-se ajudar, segons la versió de l'home, aquest va trucar a emergències perquè la seva parella estava "molt malament". Ja a l'hospital, va acabar morint per un xoc sèptic causar per múltiples úlceres i ferides infectades per tot el cos. 

"No anava al metge perquè com que ella era metge es cuidava ella. Jo volia que hi anés, però ella no volia de cap manera i s'enfadava si li deia d'anar-hi", va afirmar l'acusat durant el judici. 

El lletrat va defensar que l'acusat "no volia matar la dona" ni lesionar-la, i va al·legar que tenia una síndrome de Diògenes no diagnosticada i que era una persona en risc d'exclusió social, segons els serveis socials. 

També va assenyalar que la dona tenia un caràcter fort i que va negar-se a rebre atenció fins a l'últim moment, quan la van ingressar a l'hospital on va acabar morint. 

Una treballadora dels serveis socials i la doctora que va atendre la dona en arribar a l'hospital van corroborar el rebuig a l'atenció mèdica. A totes dues la dona els va dir que era sanitària, que "controlava" i que, com que era doctora, "no s'havia d'actuar". 

En canvi, la Fiscalia va argumentar en un informe que l'acusat no tenia "cap malaltia mental" i, tot i que vivia en condicions molt antihigièniques, no tenia la síndrome de Diògenes. 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut