Una imatge de l'activista Brian Bartés, el gener d'aquest 2022
Una imatge de l'activista Brian Bartés, el gener d'aquest 2022

Absolen en Brian, que s'enfrontava a 6 anys de presó per una puntada de peu a un mosso

La sentència diu que no queda acreditat que fos l'autor de la coça durant les protestes del 21 de desembre del 2018, quan el Consell de Ministres es va fer a Barcelona

Redacció/ACNActualitzat

L'activista independentista Brian Bartés ha quedat absolt per l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia demanava una pena de més de sis anys de presó per desordres públics, atemptat a l'autoritat i delicte lleu de maltractament d'obra.

L'acusava d'haver donat una puntada de peu a un mosso antiavalots a la Via Laietana de Barcelona durant les protestes per la presència del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre del 2018.

La sentència afirma que sí que queda acreditat que va empentar l'escut d'un policia, però la Fiscalia no l'acusava d'aquests fets. I afegeix que l'acusat "no va ser l'autor de l'acció de propinar una puntada de peu al colze esquerre d'un agent policial".

De fet, el text recorda que els escrits policials inicials atribuïen aquesta acció a una "noia", i que cap agent no va identificar l'acusat com a autor de l'agressió.

En un comunicat, el grup de suport a en Brian s'ha felicitat per la decisió i ha criticat que la Fiscalia mantingués l'acusació tot i les proves a favor de l'acusat.

Alerta Solidària se n'ha congratulat en un tuit on afirma que l'acusat ha passat "un llarg patiment", i el qualifica d'activista "de pedra picada".

Una imatge de l'activista Brian Bartés, el gener d'aquest 2022
Una càrrega policial el 21 de desembre del 2018, el dia del Consell de Ministres a Barcelona (Reuters)

21-D: Tretze detinguts i més de 70 ferits

Els aldarulls durant la protesta contra el Consell de Ministres del desembre del 2018 es va saldar amb tretze detinguts a Barcelona i a les Terres de l'Ebre en diverses protestes.

Al Voltant de la Llotja de Mar, on hi havia la reunió del govern de Pedro Sánchez, es van viure protestes amb alguns incidents i aldarulls.

Va haver-hi llançament de pedres i llambordes, pots de pintura i pots de fum per part d'una minoria de manifestants encaputxats, envoltats d'una gran majoria de persones amb actitud pacífica. Hi va haver 77 ferits de diversa consideració.

Una imatge de l'activista Brian Bartés, el gener d'aquest 2022
Protesta davant del Camp Nou, el desembre del 2019 (EFE/Marta Pérez)

Un any i mig de presó per la protesta al Camp Nou

Al març, va ser condemnat a un any i mig de presó perquè el jutge va considerar provat que havia llançat un objecte contra la policia i donat una "forta" puntada de peu a un agent durant una altra protesta davant del Camp Nou.

Els fets van passar el desembre de 2019, durant un partit entre Barça i Madrid, quan feia pocs dies que s'havia fet pública la sentència contra els nou líders independentistes.

ARXIVAT A:
IndependènciaJudicialProcés català21DTsunami Democràtic
Anar al contingut