José Téllez sortint de l'Audiència de Barcelona
José Téllez sortint de l'Audiència de Barcelona

Absolen el regidor de Guanyem Badalona José Téllez de desobediència arran de l'1-O

Uns dies abans de l'1-O, el regidor es va endur cartells del referèndum d'un cotxe de la Guàrdia Urbana

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha revocat la condemna d'una multa de més de 4.000 euros al regidor de Guanyem Badalona José Téllez, per desobediència greu. El motiu, haver-se apropiat dels cartells de l'1-O que la Guàrdia Urbana de Badalona va requisar el 25 de setembre del 2017.

La Fiscalia demanava una pena de 6 mesos de presó i d'inhabilitació. Téllez va recórrer la sentència i ara l'Audiència de Barcelona li ha donat la raó.

A través de Twitter, el regidor ha agraït el suport que ha rebut:

 

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acompanyava el grup que intentava penjar aquests rètols per Badalona i els dos agents de la Guàrdia Urbana que els van confiscar han de declarar aquest dimarts en el judici del procés que es fa al Tribunal Suprem.

L'Audiència de Barcelona considera provat que Téllez, que al setembre del 2017 era tercer tinent d'alcalde de Badalona, va demanar als agents que li tornessin els cartells que havien requisat poc abans a un grup de persones. Els agents, al·legant que complien un mandat de la Fiscalia, s'hi van negar, però el regidor va obrir la porta del cotxe i els va agafar.

Segons la sentència, la policia va comissar un material i va identificar cinc persones que el penjaven als fanals, però no consta cap "requeriment exprés" cap a Téllez perquè no agafés el material dins del cotxe. Per tant, el tribunal diu que "no hi ha prova de càrrec" per enervar la presumpció d'innocència i decideix estimar el recurs del llavors tinent d'alcalde i absoldre'l.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàReferèndum 1-OJudicial
Anar al contingut