sentència violació itàlia
Grups feministes han protestat al carrer contra la sentència

Absolts dos condemnats per violació a Itàlia perquè la víctima era "massa lletja"

El Ministeri de Justícia examinarà la sentència davant la indignació que ha creat entre col·lectius feministes. El procés s'haurà de repetir.

Actualitzat

Era "massa masculina, lletja i poc atractiva perquè la violessin". Aquest va ser l'argument d'un tribunal italià, format per tres dones, per absoldre dos homes que havien estat condemnats inicialment a 5 i 3 anys de presó per haver drogat i violat una noia de 22 anys.

Els dos condemnats van apel·lar i un tribunal de la ciutat d'Ancona els va absoldre assumint com a propis els seus arguments. I aquests eren que la noia tenia un aspecte molt masculí, era lletja i no els agradava gens, fins al punt que un d'ells la tenia a l'agenda del mòbil com "Víking".

Entre les raons de les tres jutgesses per fonamentar l'absolució, hi havia un paràgraf que deia que la història de la dona no era prou creïble i que a més semblava un home, i per tant era "improbable que haguessin volgut violar una dona d'aspecte masculí".

La polèmica sentència ha estat anul·lada aquest dimarts a través d'un recurs de cassació, un instrument que permet tombar una sentència judicial que conté una interpretació o una aplicació incorrecta de la llei.

Sergio Sottani, el fiscal general d'Ancona que va impugnar la sentència, considera que les paraules que contenia la resolució judicial eren una forma més de violència contra les dones, i ha rebutjat que:

 

"La falta d'atracció sexual del presumpte violador per la víctima pugui representar un element en suport de la falta de responsabilitat."

 

Ara, el procés s'haurà de repetir a la ciutat de Perusa.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualJudicialItàlia
Anar al contingut