Jordi Cañas, l'octubre del 2013, quan exercia de portaveu de Ciutadans al Parlament
Jordi Cañas, l'octubre del 2013, quan exercia de portaveu de Ciutadans al Parlament

Absolen de frau fiscal Jordi Cañas, exportaveu de Ciutadans al Parlament

Cañas va deixar el seu escó després de ser imputat per la seva presumpta vinculació amb una factura falsa abans de dedicar-se a la política

RedaccióActualitzat

L'exportaveu de Ciutadans al Parlament Jordi Cañas ha estat absolt d'un delicte de frau fiscal. Va deixar el seu escó després de ser imputat per la seva presumpta vinculació amb una factura falsa de la seva etapa prèvia a la política i abans de la fundació del partit. El van acusar el 2005 per un frau de 430.000 euros a l'Impost de Societats. S'enfrontava a dos anys i mig de presó.

Quan el gener del 2014, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va declarar competent per investigar-lo, Cañas va anunciar que renunciava temporalment al seu escó, que ocupava des del 2010. A l'abril d'aquell any, un cop el van imputar, el diputat va dir que deixava definitivament l'acte, i el seu cas va passar a un tribunal ordinari.

Al cap d'uns quants mesos, Jordi Cañas es va convertir en assessor de l'actual portaveu parlamentari de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, que en aquella època era eurodiputat de Cs. Cañas també va assumir aquesta funció per a Javier Nart, que va rellevar Girauta quan va abandonar el Parlament Europeu.

Juan Carlos Girauta, a través de Twitter, ha assegurat que avui ha estat absolt "el seu exemplar amic".

 

Anar al contingut