El líder de PxC, Josep Anglada, en una imatge d'arxiu
El líder de PxC, Josep Anglada, en una imatge d'arxiu
Salt

Absolen Anglada d'una denúncia d'amenaces presentada per una exregidora de PxC

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha quedat absolt de la denúncia d'amenaces que havia presentat contra ell una exregidora de la formació a Salt, al Gironès. Un jutjat de Girona considera que aquestes amenaces no han quedat provades. Els fets es remunten a l'estiu passat quan Juana Martínez -que va entrar com a regidora a l'ajuntament de Salt en les eleccions del maig- va decidir deixar el càrrec per presumptes pressions que havia rebut del partit xenòfob perquè la seva parella és immigrant.

RedaccióActualitzat
Martínez va denunciar llavors Anglada perquè, segons ella, li va dir que si volia viure "tranquil·la i en pau" havia d'entregar l'acta de regidora. En la denúncia, Martínez també va fer constar que el president de la formació havia dit a terceres persones que a l'entorn del partit hi havia caps rapats que podien trencar-li les cames tant a ella com a l'altre regidor que també va plegar.

El tribunal reconeix que hi va haver una conversa per telèfon entre l'exregidora i Anglada però que les amenaces no es poden provar, i que no pot donar més credibilitat a una versió que l'altra. La sentència, a més, també apunta que hi ha contradiccions en les declaracions de la demandant. La sentència no és ferma i es pot recórrer els pròxims cinc dies.


Anar al contingut