Hernández en un acte a Madrid l'abril del 2019
Hernández en un acte a Madrid l'abril del 2019 (Europa Press /Óscar J. Barroso)

Absolen Ángel Hernández, que va ajudar a morir la dona, gràcies a la llei de l'eutanàsia

La Fiscalia ja havia retirat els càrrecs contra ell després de l'entrada en vigor de la norma

Actualitzat

Un jutjat de Madrid ha absolt Ángel Hernández del delicte de cooperació al suïcidi. L'home estava acusat d'haver ajudat a morir la seva esposa, María José Carrasco, malalta terminal d'esclerosi múltiple, seguint la seva voluntat, l'any 2019.

El 30 de juny la Fiscalia de Madrid ja va retirar els càrrecs contra ell, per l'entrada en vigor de la llei de regulació de l'eutanàsia. En un inici demanaven sis mesos de presó.

El ministeri públic va entendre llavors que Hernàndez estava en un supòsit legalment autoritzat per la nova llei. La norma reconeix "el dret a posar fi a la vida en situacions de patiment greu, crònic i impossibilitant o de malaltia greu i incurable, passant a protegir legalment un dret que abans no tenia cobertura legal".

Considerava també que en aquest cas concret no hi havia motius per perseguir-lo legalment.

Ángel Hernández va gravar en vídeo com ajudava a morir la seva dona, María José Carrasco
Ángel Hernández va gravar en vídeo com ajudava a morir la seva dona, María José Carrasco


Un desig "constant" d'acabar amb la seva vida

María José Carrasco havia expressat de manera "constant" el desig d'acabar amb la seva vida pel dolor "més enllà del que podia suportar" que li provocava l'esclerosi múltiple que patia des de feia 30 anys.

El seu marit, Ángel Hernández, va complir el seu desig, "desemparat per la falta d'ajudes institucionals", i la va ajudar a morir el 3 d'abril del 2019.

Hernández va ser detingut i, en sortir en llibertat, va començar una recollida de signatures. En va recollir més d'un milió a favor que es despenalitzés la intervenció voluntària per provocar la mort.

El cas s'havia destinat en un primer moment a un jutjat de violència masclista. La jutge, però, va desestimar aquesta opció en considerar que no hi havia un context de "dominació i discriminació" de l'home sobre la dona.

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut