Barcelona

Abidal nega davant el jutge haver pagat perquè el seu cosí li donés part del fetge

Sandro Rosell diu que l'extreballador del Barça que va insinuar en una conversa telefònica que hi va haver tràfic d'òrgans és un "fabulador"

RedaccióActualitzat

Éric Abidal, exjugador del Barça i actual secretari tècnic del club i l'expresident del Barça Sandro Rosell han declarat aquest matí al jutjat que investiga el trasplantament de fetge que van fer a l'exjugador el 2012.

Abidal ha assegurat davant la jutgessa que ell va rebre el fetge d'un cosí i que no es va pagar per obtenir aquesta donació. També ha declarat que realment Gerard Armand és parent seu.

L'exjugador ha declarat com a investigat al jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, que investiga el trasplantament suposadament irregular. El jutjat investiga la presumpta compra il·legal d'un fetge per part de l'expresident del Barça Sandro Rosell per fer el trasplantament a Éric Abidal. 

En aquesta causa, a més d'Abidal, també estan imputats Sandro Rossell i un extreballador del club. La Guàrdia Civil té gravada una trucada telefònica entre aquestes dues persones en què parlen d'Abidal. A la conversa, segons l'atestat policial, aquesta tercera persona diu a Rosell que li van comprar un fetge il·legal i que van fer veure que era del cosí.

Abidal ha respost a totes les preguntes de les parts i ha refermat que tot el procediment pel trasplantament es va fer seguint la legalitat. L'advocat de l'exjugador ha aportat al jutjat els milers de documents sobre el procés de trasplantament i el jutjat està a l'espera que el forense faci el seu informe sobre l'exploració que el cosí d'Abidal es va fer fa unes setmanes a l'Hospital Vall d'Hebron per confirmar si tots dos implicats són cosins i si al donant realment li van treure un tros de fetge.

 

Sandro Rosell a la sortida dels jutjats (ACN)
 

L'advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, ha explicat que el seu client ha dit a la magistrada que no recordava la conversa amb l'extreballador del Barça i l'ha descrit com una persona "fabuladora". Molins ha estat molt contundent i creu que el cas no hauria d'haver arribat fins aquí, ja que inicialment es va arxivar, i la Fiscalia va demanar que es reobrís quan la informació va sortir als mitjans i Rosell ja estava empresonat preventivament per un cas de frau fiscal.

L'Audiència de Barcelona va ordenar aquest mes de gener reobrir la investigació per suposades irregularitats en el trasplantament de fetge a Abidal.

 

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut