Barcelona

Abertis encara no ha denunciat ningú però pensa fer-ho i insta les autoritats a fer complir la llei

La concessionària d'autopistes Abertis ha confirmat aquest diumenge que encara no ha posat cap denúcia pel boicot als peatges, però ha insistit que tenen la intenció de fer-ho per recuperar el que ha deixat de guanyar des que es va iniciar la campanya #novullpagar. La gestora ha demanat a les administracions que apliquin la llei i sancionin el que consideren una infracció clara. Molts conductors han mantingut la protesta malgrat l'amenaça que poden ser multats amb un mínim de 100 euros.

RedaccióActualitzat
Un centenar de conductors es nega cada dia a pagar el peatge de les autopistes gestionades per Abertis a Catalunya. Consideren que són excessius i que l'empresa ha amortitzat àmpliment els diners invertits en la seva construcció.

La companyia pren les dades dels vehicles que no paguen i té la intenció de comunicar-les al Servei Català de Trànsit de la Generalitat, que és qui ha de prendre la decisió de multar o no.

De moment, l'executiu català s'ha limitat a informar que, en compliment d'una llei de fa 40 anys, els conductors que no paguin poden ser sancionats amb un mínim de 100 euros.

Alguns experts en trànsit asseguren que la llei permet multar els #novullpagar però ERC i SI, partits que han donat suport explícitament a la campanya, continuen mantenint el contrari. Esquerra ofereix ajuda jurídica als multats i Solidaritat anuncia querelles per prevaricació.

En el mateix comunicat que anunciava la intenció de sancionar els conductors insubmisos, el govern recorda el greuge comparatiu de les infraestructures de Catalunya en relació amb la resta de l'estat.

La campanya continua viva

A peu d'autopista l'amenaça de multa sembla que té poc efecte, segons es desprèn dels testimonis que continua recollint la campanya a les xarxes socials.

És impossible saber exactament quantes persones s'han afegit a la campanya. Abertis calculava dissabte al matí que uns 1.500 conductors havien exercit el boicot als peatges en tres setmanes però la xifra podria haver-se elevat considerablement aquest cap de setmana, coincidint amb l'èxode del pont de l'1 de Maig.

Precisament ha estat aquest increment de persones que secunden la protesta el que ha portat el Departament d'Interior a moure fitxa.

S'haurà de veure si l'amenaça de sancióincidència en la jornada de protesta prevista per dimarts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut