Roda de premsa d'Abertis a Girona. (Foto: ACN)
Roda de premsa d'Abertis a Girona. (Foto: ACN)
Girona

Abertis demana a l'administració que actuï contra els qui no paguen els peatges

La companyia concessionària de les autopistes, Abertis, demana a l'administració que pregui mesures contra els conductors que es neguen a pagar els peatges. Calculen que un centenar de vehicles passen diàriament sense pagar els peatges arran de la campanya "No vull pagar", encetada a Girona i amb una forta propagació a les xarxes socials.

RedaccióActualitzat
El director general d'Abertis, Josep Lluís Giménez, ha dit que no volen cap conflicte amb els ciutadans que es neguen a pagar els peatges de les autopistes. Ha afegit, però, que tenen un contracte per la concessió i l'administració ha de respondre a aquestes situacions: "Una cosa és entendre els ciutadans", ha dit Giménez, "però hem de protegir el nostre dret".

Segons Abertis, el nombre d'usuaris que no paguen els peatges s'ha incrementat. Ha passat de 60 usuaris al dia la setmana passada, a un centenar diari aquesta setmana. Els peatges on més conductors passen sense pagar són els de Mollet del Vallès i Vilassar de Mar.

Les del director general d'Abertis no han estat les úniques paraules aquest dijous en defensa dels peatges. Precisament, en una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el president de la patronal de les concessionàries ha pronosticat un futur amb totes les vies ràpides de pagament.

D'altra banda, aquest dijous s'ha sabut que l'Estat negocia amb Abertis introduir bonificacions per als camioners que facin servir l'AP-7 ampliada a les comarques gironines per treure trànsit pesant de l'N-II i descongestionar la via mentre no es desdobli. Trànsit estudia si el descens del trànsit per autopista per no pagar peatges pot haver contribuït a l'augment de la mortalitat a la carreterra.


Anar al contingut