La indignació pel reconeixement de Jerusalem es trasllada a la diplomàcia

Abbas no rebrà Pence i no hi haurà cap contacte palestí amb Washington

RedaccióActualitzat

Les protestes palestines pel trasllat de l'ambaixada nord-americana a Jerusalem, que ja han causat quatre morts i centenars de ferits, han baixat d'intensitat, però no ha passat el mateix en el front diplomàtic.

El govern palestí ha trencat qualsevol pont amb els Estats Units. Mahmud Abbas no rebrà el vicepresident Mike Pence durant la visita prevista per abans de final de mes. El govern palestí ho ha confirmat aquest dissabte a la tarda i ha rebut el suport de la Lliga Àrab.

Ha estat durant la reunió d'urgència de l'Autoritat Nacional Palestina al Caire que el ministre d'Exteriors, Riad al-Maliki, ha dit que els Estats Units són ara part del conflcite i, per tant, no poden mediar en la pau. El govern palestí està buscant suports en la comunitat internacional per arrencar una resposta més unitària a la decisió de Trump.

Mentrestant, tercer dia consecutiu d'enfrontaments amb quatre morts, tots palestins. A més, prop de 200 persones han resultat ferides amb munició real a la Franja de Gaza. Els països àrabs i la Lliga Àrab han condemnat amb duresa el pas anunciat per Trump, que han qualificat com una violació de la legislació internacional i de dur revés al procés de pau entre palestins i israelians. Auguren que aquesta decisió contribuirà a augmentar la desestabilització de la regió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut