Damasc

Abbas i el cap polític de Hamas, satisfets després de reunir-se a Síria per negociar un govern d'unitat

Era una reunió molt esperada i, tot i l'absència d'acords concrets, els presents n'han sortit satifets. El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, i el cap de l'oficina política de Hamas, Jaled Mechal, han refermat el compromís de continuar negociant un govern d'unitat palestí, una tasca difícil però que no donen per impossible. Els dos dirigents polítics han intercanviat impressions a Síria, país que ha negociat intensament per tal que es fes la reunió. Aquesta ha estat la primera trobada entre Abbas i Mechal des del juliol del 2005. En principi havia de tenir lloc dissabte, però es va ajornar fins aquest diumenge i ha perillat fins a l'últim moment.

Actualitzat
Abbas ha afirmat davant els periodistes que ell i el cap de Hamas han parlat de la formació del govern d'unitat nacional i que esperen "continuar aquestes discussions en un futur proper per poder sortir del bloqueig" a què està sotmès el poble palestí. Mechal, de la seva banda, ha dit que "continuarem el diàleg fins a aconseguir un govern d'unitat nacional en interès del poble palestí".

El líder de Hamas ha reconegut les diferències que hi ha entre les dues parts, però també que el diàleg "és 'l'únic llenguatge" que tenen per resoldre-les. Entre les discrepàncies hi ha el control de les forces de seguretat i la negativa de Hamas a reconèixer l'estat d'Israel.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut