Israel

Abbas diu a l'ONU que el nou govern palestí reconeixerà l'estat d'Israel

El president palestí, Mahmud Abbas, ha dit que el nou govern d'unitat nacional que intenten tancar entre Al-Fatah i Hamas reconeixerà l'estat d'Israel. L'anunci l'ha fet des de l'Assemblea General de les Nacions Unides, i contrasta amb algunes declaracions fetes per responsables de Hamas, contràries a assumir aquest punt. El reconeixement de l'estat d'Israel és una de les principals condicions imposades per la comunitat internacional per aixecar el bloqueig imposat després de l'arribada al poder d'Al-Fatah, la formació que lidera Abbas.

Actualitzat

El cap de l'Autoritat Nacional Palestina ha dit a l'Assemblea General de les Nacions Unides que el nou govern palestí reconeixerà l'estat d'Israel. "Vull assegurar que qualsevol nou govern respectarà els compromisos adquirits en els acords de l'Organització per l'Alliberament de Palestina i l'ANP, especialment pel que fa a les cartes de reconeixement mutu que van adoptar Yasser Arafat i Isaac Rabin el 9 de setembre del 1993". Abbas ha recordat que en aquestes cartes hi ha un reconeixement mutu entre l'OAP i Israel, un rebuig a la violència i el recurs de les negociacions per arribar a un reglament permanent amb la creació d'un estat palestí independent al costat d'Israel.

Aquestes declaracions arriben després que responsables de Hamas es neguessin a assumir el reconeixement d'Israel o els acords israelopalestins adoptats en el passat en el marc d'un programa polític d'un govern palestí d'unitat nacional.

El reconeixement de l'estat d'Israel és una de les principals condicions imposades per la comunitat internacional per aixecar el bloqueig diplomàtic i financer imposat després de l'arribada al poder d'Al-Fatah, la formació que lidera Abbas. El president palestí ha demanat a la comunitat internacional que intervingui per acabar amb el conflicte al Pròxim Orient, i permetre als palestins proclamar l'estat a què aspiren.

Anar al contingut