Els membres d'Abba en una imatge promocional del nou projecte (@ABBAVoyage)

ABBA torna: presenta nou disc i n'avança les dues primeres cançons

La banda farà un concert a Londres on a dalt de l'escenari no hi haurà els músics, sinó hologrames

RedaccióActualitzat

El mític grup suec dels anys 70 ABBA ha anunciat la sortida d'un nou àlbum, el primer en quatre dècades, i un concert digital a Londres l'any que ve.

Amb més de 385 milions de discos venuts, el popular grup de música pop traurà el nou treball titulat "Voyage" el 5 de novembre i inclourà deu noves cançons, dues de les quals han sortit avui. Són aquestes: "I still have faith in you" i "Don't shut me down".


"La idea va començar amb dues cançons i després ens vam dir: 'Per què no fer tot un àlbum?'", han explicat Björn Ulvaeus i Benny Andersson, en la presentació.

L'espectacle es podrà veure al maig en un teatre de Londres. Tot i que els quatre membres són vius, no està previst que participin als concerts: els xous es faran amb hologrames, avatars digitals de quan eren joves que interpretaran 22 temes.

Les entrades del concert, han dit, es posaran a la venda dos dies després del llançament del nou disc.

Els dos representants masculins del quartet ho han anunciat aquest dijous a través d'una transmissió en directe a YouTube després de dies d'especulacions sobre la seva possible tornada. L'anunci s'ha seguit a tot el món.

L'anunci havia creat una expectació enorme entre l'àmplia base de seguidors d'aquesta banda mítica que va revolucionar la música pop durant la dècada dels 70.

I és que ja són diverses les ocasions en què s'ha rumorejat un possible retorn d'ABBA, però aquests supòsits mai acabaven en res.

El 2016 es va filtrar que la banda planejava un espectacle de realitat virtual. Dos anys després, el quartet suec va tornar als estudis de gravació amb el compromís de treure dues cançons noves; mai van veure la llum.

Però els termes amb què la banda s'ha dirigit aquests dies als seus seguidors -"Gràcies per esperar, el viatge està a punt de començar"- convidaven a pensar que, aquesta vegada sí, el retorn d'ABBA podia fer-se realitat.

Diversos mitjans ja avançaven que aquest nou projecte seria, precisament, la combinació dels dos rumors anteriors: una gira que inclouria cançons noves i on sobre l'escenari hi hauria hologrames en lloc dels músics, que ja superen tots la setantena.

Una imatge dels integrants d'ABBA als anys 70

El grup suec, que es va separar el 1982, ha fet ballar mig món amb les seves melodies.

Van publicar vuit àlbums i quaranta senzills que van arribar al número 1, cosa que va ajudar a convertir Suècia en el tercer exportador de música mundial, darrere dels Estats Units i el Regne Unit. "Waterloo", "Dancing Queen", "Take A Chance On Me" o "Mamma mia" són alguns dels seus temes més exitosos.

El grup es va disoldre amb la separació dels dos matrimonis d'Agneta i Björn, d'una banda, i de Frida i Benny, de l'altra.

El 1992 es va publicar un disc de grans èxits, "ABBA Gold", un dels més venuts al món i el primer d'estar mil setmanes en les llistes dels més escoltats al Regne Unit.

De fet, aquesta banda és la segona que més discos ha venut al món al darrere dels Beatles.

El musical "Mamma Mia" i les pel·lícules del mateix nom protagonitzades per Meryl Streep van atreure nous seguidors que encara no havien nascut quan la banda triomfava als anys 70 i principis dels 80.

El grup es va formar a finals de la dècada dels 60. El nom ABBA respon a les inicials dels noms dels quatre membres, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus i Benny Andersson, que ara superen els 70 anys.


Els ABBA van aconseguir tenir èxit mundial després de guanyar el festival d'Eurovisió el 1974 amb "Waterloo". Ara es mostren ben orgullosos del seu retrobament: "Sembla que no hagi passat el temps", asseguren.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut