Agents de les forces especials franceses a la zona on s'ha trobat el terrorista (Reuters)
Agents de les forces especials franceses a la zona on s'ha trobat el terrorista (Reuters)
Estrasburg

Abatut el presumpte autor del tiroteig al mercat de Nadal d'Estrasburg

França ha mobilitzat més de 700 agents per trobar el sospitós, Chérif Chekatt, un jove de 29 anys amb nombrosos antecedents

RedaccióActualitzat

Les forces especials franceses han abatut el presumpte autor de l'atemptat de dimarts en un tiroteig prop del mercat de Nadal d'Estrasburg, que va causar tres morts i tretze ferits. El principal sospitós de l'atemptat, Chérif Chekatt, és un jove de 29 anys amb nombrosos antecedents i 27 condemnes.

Els policies han trobat el presumpte autor de l'acció terrorista cap a les 9 del vespre, al barri de Neudorf, després de bloquejar els carrers i entrar a diverses cases. Sembla que l'atacant ha estat aquests dies en un magatzem on s'hauria atrinxerat.

Segons el ministre de l'Interior, Christophe Castaner, tres agents han localitzat un sospitós que anava pel carrer i, de sobte, ha disparat contra ells. Ha estat llavors quan els policies "han abatut l'assaltant".

Desenes de vehicles policials s'han traslladat immediatament en aquest punt, al carrer Lazaret, i s'ha establert un perímetre de seguretat per bloquejar l'accés. Quan han arribat els vehicles policials a la zona, alguns dels vianants han aplaudit els agents, fins i tot amb crits de "bravo!"

El president de la República, Emmanuel Macron, ha felicitat els "policies, gendarmes i militars" que s'han mobilitzat en l'operatiu d'aquests dies:

 

 

Castaner ha dit que el perfil de l'home es corresponia amb la descripció "de la persona buscada des del dimarts a la nit". I ha tingut un record per les víctimes i també ha destacat la feina de les forces de seguretat:

"Penso en les víctimes, els ferits, en els seus familiars. Penso també en les forces de seguretat que han treballat a l'operatiu. Estic orgullós de vosaltres"

A la nit, el portaveu del govern francès, Benjamin Griveaux, ha confirmat que l'home abatut és el presumpte autor de l'atac a Estrasburg:

 

 

Gran desplegament policial al centre d'Estrasburg (Reuters)

Christophe Castaner ha anunciat que el famós mercat de Nadal d'Estrasburg tornarà a obrir aquest divendres, tres dies després de l'atac. "No obrir-lo seria cedir davant l'obscurantisme de qui detesta la nostra llibertat", ha subratllat el titular d'Interior.

El mercat nadalenc d'Estrasburg és un dels més antics d'Europa i el primer de França, amb quatre segles i mig d'existència.

 

Estat Islàmic reivindica l'atemptat

L'organització jihadista Estat Islàmic ha reivindicat aquest dijous al vespre l'atac al mercat de Nadal d'Estrasburg. L'agència Amaq, vinculada al grup, afirma que el tiroteig el va perpetrar un "soldat" d'Estat Islàmic, però sense aportar-ne cap prova.

 

El terrorista va apuntar els vianants al cap i a boca de canó

 

Més de 700 policies han buscat Chérif Chekatt, el presumpte autor de l'atemptat

 

Els exàmens mèdics i les gravacions de les càmeres de seguretat demostren que el terrorista ha utilitzat una pistola automàtica i una arma blanca, que va apuntar al cap de les víctimes, disparant fins i tot a boca de canó.

Neudorf és el barri on Chekatt va ser vist per última vegada, després d'abandonar el taxi amb el qual va fugir del centre d'Estrasburg. En aquest districte viuen els seus pares i és pròxim al lloc on té el domicili. França ha mobilitzat més de 700 agents per trobar el fugit, i ha fet controls a la frontera amb Alemanya.

 

Espelmes per recordar les víctimes al lloc de l'atemptat (Reuters)

 

L'assaltant, armat amb una pistola i un ganivet, va atacar la gent que hi havia al carrer i va cridar "Al·là és gran". A més dels tres morts, va causar tretze ferits de diversa consideració.

Des de l'atemptat, els agents han arrestat cinc persones de l'entorn del sospitós: els seus pares, dos germans i una que no n'és familiar. La detenció d'aquesta última ha estat aquest mateix dijous.

ARXIVAT A:
FrançaTerrorismeJihadisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut