El líder de Vox, Santiago Abascal, amb el cap de llista a Andalusia, Francisco Serrano, i el secretari general, Javier Ortega, aquest dilluns a Sevi…
El líder de Vox, Santiago Abascal, amb el cap de llista a Andalusia, Francisco Serrano, i el secretari general, Javier Ortega, aquest dilluns a Sevilla
Sevilla

Abascal: "No serem mai un obstacle perquè hi hagi a Andalusia una majoria alternativa"

El líder de Vox responsabilitza Pablo Iglesias dels atacs que pugui rebre el partit per part d'"hordes comunistes"

RedaccióActualitzat

Els màxims responsables de Vox han comparegut davant la premsa aquest dilluns al migdia a Sevilla per valorar els resultats electorals d'aquest diumenge a Andalusia, que els han estat força favorables.

El líder del partit, Santiago Abascal, s'ha mostrat molt disposat a facilitar que PP i Ciutadans desallotgin el PSOE del govern autonòmic:

"Volem que se sàpiga que estem, per descomptat, disposats, i que no serem mai un obstacle perquè hi hagi a Andalusia una majoria alternativa a la corrupció socialista i al comunisme xavista que feia i desfeia en aquests moments."

De tota manera, Abascal ha reclamat que s'apliquin alguns dels punts del seu programa per a Andalusia, com són la supressió d'impostos com el de successions i també la derogació de les lleis de memòria històrica i de gènere, que ha qualificat d'"ideològiques".


Iglesias i les "hordes comunistes"

A banda d'aquestes declaracions, Abascal ha acusat el líder de Podem, Pablo Iglesias, d'haver llençat contra Vox al que ha anomenat "hordes comunistes".

El líder de Vox ha posat com a exemple un acte del partit a Múrcia en el qual assegura que haurien insultat els assistents durant hores:

"Els que estan cridant a aquest antifeixisme militant per referir-se a nosaltres estan adquirint una gravíssima responsabilitat, i des d'aquí els volem assenyalar. Volem dir-li a Pablo Iglesias que el farem responsable de tots els atacs, de tota la violència i de totes les amenaces que a partir d'ara es facin contra aquesta força política."

Des que Abascal lidera el partit, Vox ha destacat per les accions judicials contra els que considera enemics d'Espanya, sobretot l'independentisme català.

De fet, aquest partit exerceix l'acusació en el procés contra els líders independentistes, juntament amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. A més, han demanat la pena més alta, fins a 74 anys de presó, per a Oriol Junqueras i 54 per a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Carme Forcadell.

Preguntat pel futur electoral a Catalunya, Abascal ha pronosticat que "ben aviat" tindran representació al Parlament "dient el que ningú no gosava dir".

ARXIVAT A:
VoxAndalusia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut