Abascal avisa que el PP i Cs necessiten pactar amb Vox per governar Andalusia (ACN)
Abascal avisa que el PP i Cs necessiten pactar amb Vox per governar Andalusia (ACN)

Vox adverteix el PP i Cs que no podran governar Andalusia si no negocien

Pablo Casado evita criticar Vox per la qüestió de la violència masclista i admet que parlaran amb els ultradretans

RedaccióActualitzat

Els ultradretans de Vox no afluixen. El seu president, Santiago Abascal, insisteix en el rebuig a la llei contra la violència de gènere perquè el PP i Ciutadans rebin el seu suport per formar govern a Andalusia.

En un tuit, el líder de la formació d'extrema dreta ha acusat populars i Cs de voler repartir-se cadires i els adverteix que, si volen els seus vots, s'hauran d'asseure però per negociar.

 

 

Abascal assegura que Vox defensa el mateix que proposava Ciutadans en violència de gènere fa tres anys. Denuncia que la seva formació només ha rebut "insults i menyspreus" a les últimes setmanes. I no s'estalvia crítiques a l'hora de valorar l'actitud del PP i de Cs en aquest procés:

 

 

 


Casado "La violència domèstica no s'ha de polititzar"

 

Pablo Casado reconeix que hauran de parlar amb Vox per poder governar a Andalusia 


El Partit Popular admet que cal dialogar amb Vox. Pablo Casado ha reconegut, des de Ceuta, que pensa parlar-hi. Ha mostrat el compromís del seu partit per erradicar la violència de gènere al mateix temps que ha dit que no pensen excloure els ultradretans, tal com reclamen des dels partits d'esquerra.

"La qüestió de la violència domèstica no s'ha de polititzar. Amb això hi hem d'anar tots junts. El que puc dir és que al Partit Popular ningú ens donarà lliçons de com es combat la violència a l'àmbit domèstic, perquè som el partit que vam llançar, que vam promoure i que vam aprovar el pla contra la violència de gènere més ambiciós de la història d'Espanya (···) Tampoc admetrem que l'esquerra posi cordons sanitaris a cap partit quan precisament ells estan sopant la nit de Nadal amb els terroristes d'ETA, i estan pactant amb aquells que volen destruir Espanya des de Catalunya."

 

Lorena Roldán: "La lluita contra la violència masclista és una obligació i no és una opció amb la qual es pugui negociar" 

 

Des de Ciutadans, la diputada i senadora Lorena Roldán ha apel·lat a la "responsabilitat" de la resta de formacions andaluses per evitar el "bloqueig". I ha remarcat que en la lluita contra la violència de gènere no es pot negociar.

"En dies com avui, i també la resta de l'any, és una obligació dels poders públics lluitar contra la violència masclista i posar tots els mitjans i recursos al nostre abast. Això és una obligació i no és una opció amb la qual es pugui negociar."

 

De moment, Vox quedarà fora de la reunió que aquesta tarda faran el PP i Cs per negociar l'estructura del futur govern andalús. Serà la primera reunió oficial i, si no falla res, acordaran que el popular Juanma Moreno sigui el pròxim president de la Junta d'Andalusia.


El govern espanyol afirma que "la lluita contra el masclisme assassí és una política d'estat"


Enmig de les converses entre Vox, el PP i Cs per formar govern a Andalusia, el govern espanyol ha defensat aquest dijous l'impuls de polítiques contra la violència de gènere. Ha recordat que des que hi ha registres oficials -fa 15 anys- gairebé un miler de dones han estat assassinades per les seves parelles.

"La lluita contra aquest masclisme criminal i assassí és una política d'estat i no podem retrocedir en aquest nivell de consideració", ha afirmat La Moncloa en resposta al que Vox anomena "ideologia de gènere".

Segons l'executiu del PSOE, "les polítiques per garantir la seguretat de les dones contra la violència masclista són mesures contra els maltractadors i per eliminar la violència en una societat de convivència pacífica". I subratlla que "el compliment de la llei integral contra la violència de gènere i el desenvolupament del pacte d'estat que van subscriure els partits polítics són pilars bàsics d'aquesta política".

ARXIVAT A:
AndalusiaVoxPSOEPPCs
Anar al contingut