Només han sobreviscut 3.000 pollets

Abandonats 26.000 pollets a l'aeroport de Barajas i la majoria mor de gana i fred

La policia investiga qui ha estat el responsable per un presumpte delicte de maltractament animal

Redacció/AgènciesActualitzat

Van arribar a l'aeroport de Barajas en capses de cartó que, a causa de la pluja, es van trencar. Per això, no van continuar el seu viatge cap a l'Àfrica. Era un carregament de 26.000 pollets, dels quals només n'han sobreviscut 3.000.

Els van trobar el cap de setmana a la terminal de càrrega de l'aeroport madrileny quan ja feia tres dies que havien estat abandonats.

En el moment de la trobada, n'havien mort 6.000 per falta de menjar, pel fred i per l'amuntegament en què estaven.

Els altres 20.000 tractaven de sobreviure menjant-se els pollets que havien mort. A més, la fortor que feien els cadàvers feia que les condicions encara fossin més crítiques.

La policia va posar-se amb contacte amb l'empresa que havia fet l'enviament, que no se'n va voler fer càrrec.

Després van trobar dues associacions que se'n podien fer càrrec; però, aleshores, la majoria dels pollets, 20.000, ja havien mort.

La protectora ALBA els ha rescatat, però ha demanat ajuda per salvar-los. Necessita llums de calor, abeuradors molt plans perquè els pollets hi accedeixin fàcilment, menjar, taulons i cartrons perquè no s'escapin pels barrots.

També busquen cases d'acollida particulars que els vulguin en grups de deu o quinze.

Mentrestant, la policia continua les gestions per aclarir els fets i trobar els responsables d'un possible delicte de maltractament animal.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut