Ábalos: "Que hi hagi polítics presos no ajuda a la concòrdia"

Ábalos: "Que hi hagi polítics presos no ajuda a la concòrdia"

Ábalos: "Que hi hagi polítics presos no ajuda a la concòrdia"

Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

José Luis Ábalos, ministre de Foment i secretari d'organització del PSOE, ha reconegut al programa "Preguntes freqüents" de TV3 que el fet que hi hagi polítics a la presó no ajuda a la concòrdia:

"Que hi hagi polítics presos no ajuda en un projecte de normalització, de concòrdia. Són elements que s'haurien de superar."

Tot i que s'ha mostrat convençut que els polítics empresonats "eren conscients de les conseqüències de determinats actes":

"Crec que no els va agafar per sorpresa. Crec que són responsables. Eren conscients, per tant, de la situació en què estaven, la que es trobarien. Ho continuen sent. D'algunes de les seves manifestacions es desprèn l'assumpció d'aquesta responsabilitat."

El ministre de Foment ha reconegut que el temor que va expressar que els CDR fossin "el germen de la kale borroka" no s'ha complert:

"Ja no ho penso, perquè no ha derivat en això. Però jo no ho vaig afirmar, vaig suggerir que podria ser-ho. I, afortunadament, no ha derivat en això. Crec que han pres una altra direcció."

De fet, Ábalos creu que és gràcies a aquests advertiments -no solament seus, "sinó de membres dels mateixos CDR"- que no van derivar cap a la kale borroka.

El ministre ha defensat que el marc de negociació ha de ser l'autogovern:

"Nosaltres estem entestats a practicar un diàleg que ens permeti arribar a acords, on possiblement cap dels plantejaments que ara hi ha a Catalunya quedi satisfet. Però l'important és trobar un punt de trobada entre totes les posicions. I a nosaltres ens sembla que aquest punt de trobada és l'autogovern."

Creu, com Ciutadans, que a Catalunya la convivència està en perill, però a diferència del partit taronja diu que no s'ha de fer un conflicte de tot i que ara mateix no hi ha raons objectives per a un altre 155.

 

ARXIVAT A:
PSOE