José Luís Ábalos afirma que la sentència és "un bany de realitat" (EFE)
José Luís Ábalos afirma que la sentència és "un bany de realitat" (EFE)

Ábalos: "El govern no es planteja l'indult perquè la sentència és ajustada als fets"

El ministre de Foment en funcions no descarta una entrevista entre Sánchez i Torra, però apunta que "no seria immediata"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol en funcions rebutja la possibilitat d'indultar els polítics independentistes condemnats pel Tribunal Suprem. Aquest dimarts ho ha assegurat el ministre de Foment en funcions en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". José Luis Ábalos qualifica la sentència del procés d'"ajustada".

"El govern no es planteja l'indult perquè el govern pensa que hi ha una sentència ajustada, proporcional, referida estrictament als fets i no a cap idea ni conducta ni situació excepcional, sinó a uns fets concrets. No procedeix res més."

"La sentència és un bany de realitat (···) Cal acceptar la realitat, l'ordenament jurídic i la voluntat de restablir la convivència."


Sobre la carta de Quim Torra a Pedro Sánchez per demanar una reunió "urgent", el ministre de Foment insisteix que estan oberts a seure i parlar sempre que el diàleg es plantegi dins de la legalitat. En unes altres declaracions a Onda Cero, Ábalos apuntava que, en el cas que es faci aquesta entrevista, la trobada entre els dos presidents "no seria immediata."
 

Ábalos: "No va ser una manifestació. La intenció era bloquejar la comunicació" (EFE)

Pel que fa a les mobilitzacions d'aquest dilluns un cop es va saber la sentència, José Luís Ábalos ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que analitzaran els fets i que actuaran amb "prudència", però alhora amb "fermesa". El ministre es refereix especialment a les protestes a l'aeroport del Prat.

"No va ser una manifestació. No feia falta anar al Prat. La intenció era bloquejar la comunicació"

"En funció de quin sigui el problema, el govern actuarà en correspondència, però observo que hi ha algunes actituds que no només invoquen la impunitat, que confiaven en la impunitat, sinó que continuen pensant que la impunitat és simplement per pensar d'una manera o d'una altra."


Ábalos ha dit que hi ha qui pensa "que pot permetre's el luxe de cometre accions que estan sancionades amb el pretext que és una expressió política. Com si la coartada política permetés saltar-se la llei". El ministre ha explicat que s'està fent un ús del terme "desobediència civil" per "burlar la realitat i emmascarar altres situacions", i ha rebutjat les comparacions que es fan amb el passat.

"El dret de manifestació no és un dret absolut que pugui aixafar qualsevol altre dret", ha assegurat José Luis Ábalos a Onda Cero.


Ábalos qualifica de "lamentable" el comunicat de Guardiola

El ministre de Foment s'ha mostrat molt crític amb el comunicat de Pep Guardiola a través de la plataforma Tsunami Democràtic com a resposta a la sentència del procés. Ha dit que les seves paraules són "lamentables" perquè considera que Guardiola deu molt al Barça i també a Espanya:

"Posa la cara i pronuncia paraules que realment fan molt de mal. Totes les activitats d'aquest equip s'han fet en el context d'Espanya i a la Lliga espanyola. Per tant, dol que un parli malament del seu país."

 

ARXIVAT A:
Judici procésJosé Luis Ábalos
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut