Abacus retira una disfressa de nena bombera sexista per les queixes a la xarxa
La disfressa de nena bombera retirada no tenia pantalons

Abacus retira una disfressa de nena bombera sexista per les queixes a la xarxa

També ha rebut crítiques Carrefour, que s'ha compromès a revisar el catàleg de disfresses

Actualitzat

La cooperativa Abacus ha retirat del catàleg de Carnestoltes una disfressa infantil de bombera després de rebre queixes a les xarxes, per sexista. El vestit en qüestió només tenia part de dalt, a diferència de la versió masculina, que sí que tenia pantalons.

Diversos tuitaries han fet notar aquesta diferència i les piulades han tingut un ampli ressò a tuiter.


Entre els que han piulat hi ha Bombers per la República, que també s'ha queixat de la difressa de bombera per a dona, en aquest cas dels hipermercats Carrefour.


Abacus ha demanat disculpes per la "incidència" i ha informat que ha retirat la disfressa de la botigues i del catàleg imprès. A més, a la botiga "online" han reconvertit el model "bomber" en unisex.

La cooperativa agraeix "les esmenes rebudes" i referma el compromís amb l'"educació amb valors":

"Ens reafirmen en la importància de defensar el joc lliure, no sexista i sense estereotips, tal com venim destacant a les nostres campanyes als darrers anys. Des de la cooperativa, agraïm les esmenes rebudes i continuem amb el nostre compromís per vetllar perquè la igualtat d'oportunitats i l'absència d'estereotips des de la infantesa sigui una realitat, com portem fent des de fa més de 50 anys."

 

 

Carrefour ha respost a la queixa dient que retiraria la disfressa "al llarg del dia d'avui". Al seu web encara s'hi podien trobar a mitja tarda diverses difresses de bombera amb faldilla, tant per a dona com per a nena.

ARXIVAT A:
Masclisme MenorsIgualtat de gènere
Anar al contingut