Un vídeo a vista d'ocell de l'incendi que ha cremat 1.700 hectàrees a l'Anoia i la Conca de Barberà (Agents Rurals)
Un vídeo a vista d'ocell de l'incendi que ha cremat 1.700 hectàrees a l'Anoia i la Conca de Barberà (Agents Rurals)

A vista d'ocell: Un vídeo mostra els efectes del foc de l'Anoia i la Conca de Barberà

L'incendi que va començar ara fa una setmana a Santa Coloma de Queralt encara no es dona per extingit, tot i que des de dilluns es troba en fase de control

RedaccióActualitzat

Una setmana després de l'incendi que va afectar diversos municipis de la Conca de Barberà i l'Anoia, el cos d'Agents Rurals ha mostrat en un vídeo amb imatges aèries com ha quedat la zona forestal i agrícola cremada.

L'incendi encara no es dona per extingit, tot i que des de dilluns es troba en fase de control.

A les imatges es pot veure com són ara els voltants del castell de Queralt i altres punts emblemàtics de la serra de Queralt, com l'ermita de Sant Jaume o la centenària alzina de Can Gol, un arbre monumental de més de 450 anys.

Des de l'aire es pot veure com les flames han deixat un paisatge desolat i ennegrit, una cicatriu que trigarà anys a recuperar-se. Permet fer-se una idea de la flora i la fauna que s'ha perdut en aquest incendi, a més de les pèrdues en granges, conreus i pastures:

 


Els agents rurals continuen la investigació per esbrinar-ne les causes, i els bombers treballen dins el perímetre per controlar les petites represes del foc. Vuit dotacions terrestres dels Bombers encara treballen a la zona.

S'ha pogut fer un còmput acurat de les afectacions del foc per municipis. La població més afectada és Bellprat, amb més de mil hectàrees cremades. Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles han vist com es cremaven més de 200 hectàrees del seu terme i a les Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils han cremat menys d'un centenar d'hectàrees:

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientIncendisBombers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut