L'objectiu de la campanya per una renda garantida ciutadana, més a prop (ACN)
L'objectiu de la campanya per una renda garantida ciutadana, més a prop (ACN)
Barcelona

A un pas que la renda garantida sigui una realitat al setembre

La comissió promotora de la renda garantida acorda una percepció de 664 euros al mes per a les persones que compleixin els requisits, amb un màxim de 1.200 per família. Aquest dijous s'haurà de ratificar el preacord

RedaccióActualitzat

El govern ha arribat aquest dimecres a un preacord amb els promotors de la iniciativa legislativa popular -ILP- perquè hi hagi una renda garantida ciutadana mínima. Era l'últim obstacle per poder tancar un acord definitiu, després que ja hi hagués un altre preacord amb la Taula del Tercer Sector i amb els sindicats.

La comissió promotora haurà de ratificar aquest dijous el preacord, però tot apunta que l'objectiu de la campanya per establir una renda garantida ja serà una realitat, i al setembre podran començar a cobrar-la les famílies més necessitades.

664 euros per persona i 1.200 per família

La renda garantida ciutadana s'estableix en 664 euros, tot i que aquest any se'n començaran abonant 550, el 85% d'aquesta quantitat. La podran cobrar les 29.000 persones que actualment reben la renda mínima d'inserció, fixada en 426 euros, i també les que ho demanin expressament i compleixin els requisits.

La nova prestació també la podran rebre les famílies monoparentals que tinguin una feina a temps parcial però que no arribin al que marca la renda garantida, i a poc a poc s'hi aniran incloent la resta de famílies. En tot cas, el màxim que rebrà una família, tingui els membres que tingui, serà de 1.200 euros.

Si se segueix un pla d'inserció es percebran 150 euros més, i si es rebutja una feina es perdrà tota la prestació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut