Una setmana per a l'inici de la campanya: aquest és el calendari per al 14F
Una persona diposita el vot en una urna (iStock)

A tocar de la campanya electoral: aquest és el calendari per al 14F

Els membres de les meses electorals rebran la notificació entre aquest divendres i dissabte

Un cop sabuts els arguments del TSJC per mantenir les eleccions del 14 de febrer -consideren que l'estat d'alarma no preveu suspendre el dret de sufragi-, d'aquí una setmana començarà la campanya electoral.

La decisió cautelar del tribunal ha reactivat tots els processos i, entre aquest divendres i dissabte, totes les persones que han sortit escollides com a membres de les meses electorals rebran a casa la notificació.

Aquests escollits tindran set dies per presentar-hi al·legacions.

Si no canvia res, aquest serà el calendari electoral:

 


Dilluns 25 comença la votació per correu per a qui ho hagi demanat. Els que vulguin fer-ho, però encara no ho hagin sol·licitat, tindran temps per fer-ho fins al 5 de febrer.

Tot plegat suposa una despesa que s'haurà gastat en va, si els jutges decideixen, a mitja campanya, que és millor endarrerir les eleccions.

La Junta Electoral Central (JEC) ha ampliat fins al 26 de gener el termini de què disposen els ciutadans residents a l'exterior per sol·licitar el vot per correu.

Divendres 29 s'inicia la campanya electoral, que durarà dues setmanes, fins al 14 de febrer, data prevista per als comicis.

Per mantenir el calendari electoral, els magistrats del TSJC argumenten que un període prolongat de provisionalitat afecta el normal funcionament de les institucions, i passen la pilota a La Moncloa, que per ajornar les eleccions haurà de modificar l'estat d'alarma o restringir al màxim la mobilitat.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut