A qui han votat més en el teu municipi? Consulta el núvol de partits
El núvol de partits permet veure amb detall el suport municipal que han tingut

On han votat més a cada partit? Consulta el núvol de municipis de cada formació

Navega pel mapa interactiu per saber en quins municipis han tingut més vots o més percentatge de suports

RedaccióActualitzat

Vuit forces han obtingut representació parlamentària en les eleccions al Parlament 2021, però el suport que han aconseguit varia segons el territori. En aquests gràfics es mostra el suport que han tingut als municipis, al marge de quina hagi estat la força guanyadora.

 

El PSC, fort a les zones més poblades i a Aran

Un cop d'ull al mapa permet comprovar ràpidament que els socialistes han recuperat el terreny perdut el 2017 a Barcelona i la seva àrea, on en els anteriors comicis es va fer fort Ciutadans. El mapa també es pinta de vermell intens en diversos municipis de Tarragona i a l'Aran i, tot i que en percentatge inferior, queda molt repartit pel territori.

 

 

Els municipis amb més vots per al PSC són l'àrea de Barcelona i el seu voltant: l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà o Mataró. I si ens fixem en el percentatge de vot, la Llagosta, Santa Coloma de Gramenet i Badia del Vallès són els municipis amb més tirada pels socialistes.

 

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits del PSC

 

ERC, més suport a les comarques de Lleida

Com el cas del PSC, el suport a ERC també queda molt repartit pel territori, encara que destaca el groc intens de les comarques de Lleida i municipis de la Catalunya central.

En termes absoluts, on té més vots Esquerra és a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Badalona i l'Hospitalet de Llobregat, i, en menor mesura, també a ciutats com Mataró, Reus o Girona.

 

 

En percentatge de vot, la llista inclou pobles molts petits, com Fulleda, a les Garrigues, o Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà.

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits d'ERC

 

Junts destaca a l'interior

El verd de Junts és més intens a la meitat nord del territori i, sobretot, a l'interior, amb comarques com el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa o també el sud de les de Lleida. En canvi, és molt més pàl·lid a l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

Tot i això, la capital catalana és, en xifres absolutes, on aconsegueix més vots en termes absoluts, seguit de ciutats com Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Girona o Lleida. Per percentatge, el màxim suport l'ha obtingut a Fontanilles, al Baix Empordà, Viver i Serrateix, al Berguedà, i altres pobles entre els quals destaca Amer, el municipi natal de Carles Puigdemont.

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits de Junts

 

Vox, de l'Aran i les Terres de l'Ebre a les zones més poblades

El suport a Vox és molt clar a l'Aran, part de les Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà, així com les zones més poblades del país, des de la costa tarragonina fins a la gironina.

En vots absoluts, és a les grans ciutats on té més suports: Barcelona, l'Hospitalet, Terrassa, Badalona, Sabadell o Mataró. Si ens fixem en el percentatge, el més alt és als dos municipis on ha guanyat, Vilamalla i la Pobla de Mafumet, i altres municipis com Vilamòs, Sant Climent Sescebes i Bossòst.

 

 

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits de Vox

 

La CUP, força repartida per l'interior

La Catalunya interior fa forta la CUP, amb més intensitat a les comarques gironines, barcelonines, tarragonines i també als Pallars. En canvi, el mapa es torna més pàl·lid a la línia de la costa.

On té més vots en termes absoluts és a ciutats com Barcelona, Sabadell, Terrassa, Badalona, Girona, Sant Cugat del Vallès i, en menor mesura, també l'Hospitalet de Llobregat.

 

 

Per percentatge de vot, en canvi, al capdavant hi ha pobles com Sobremunt, la Quar, la Vilella Alta, Farrera o Viladamat.

 

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits de la CUP

 

 

En Comú Podem, amb feus a Barcelona i la seva àrea

El mapa mostra que la fortalesa d'En Comú Podem es concentra, sobretot, a Barcelona i la seva àrea, seguit de les altres zones més poblades del país, seguint tant cap al Vallès com cap al Penedès, el Bages i el Maresme. El lila es fa més fosc també en municipis de la Garrotxa, del Pirineu i de les comarques de Tarragona.

 

 

Com en tants altres casos, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Badalona i Cornellà de Llobregat són els municipis on té més vots en termes absolut. Si és per percentatge, la llista l'encapçalen pobles com Mont-ral, Sales de Llierca o Gisclareny però també hi trobem ciutats com Cornellà o el Prat de Llobregat.

 

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits d'En Comú Podem

 

Ciutadans concentra el suport a les zones més poblades i a l'Aran

El mapa de suport a Ciutadans permet observar dues zones de suport diferenciades. D'una banda, l'àrea més poblada del país: la línia de la costa, des de la Selva fins al Baix Camp, amb més incidència al Baix Llobregat. De l'altra, l'Aran. En menor mesura, l'Alt Empordà i Lleida i els municipis del voltant.

On més vots ha tingut és a les principals ciutats del país: Barcelona, l'Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Tarragona i Badalona. No hi ha cap poble a la llista. Els municipis on registra més percentatge de suports són Castelldefels, Viladecans i Barberà del Vallès. La llista també inclou Sant Andreu de la Barca, Santa Susanna o Bausen.

 

 

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits de Ciutadans

 

El PP resisteix a les Terres de l'Ebre, Lleida i l'Aran

Les zones del país on destaca més el partit amb menys força parlamentària són les comarques limítrofes amb l'Aragó, des de les Terres de l'Ebre, pujant per l'interior de Tarragona, Lleida i fins a l'Aran. A les àrees més poblades el blau també puja d'intensitat, així com a l'Alt Empordà.

 

Els municipis on més vots ha tingut el PP són Barcelona, l'Hospitalet, Badalona, Tarragona, Sabadell o Lleida. Si observem el percentatge, però, de ciutats només hi apareixen Castelldefels i Tarragona, però a distància de pobles com Gimenells i el Pla de la Font, Pontons, Fígols o Tiurana.

 

Mapa interactiu: consulta el núvol de partits del PP

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021PSCERCCsJxCatEn comúCUPVoxPP
Anar al contingut