Un agent de la Guàrdia Urbana de Reus
Un agent de la Guàrdia Urbana de Reus (ACN)
Reus

A la presó un home de Reus per saltar-se el confinament i causar alarma a la ciutadania

El detingut entrava a botigues, s'apropava a altres clients i els deia que estava infectat de coronavirus i que els encomanaria

Actualitzat

El jutjat de guàrdia de Reus ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a un home de 37 anys acusat d'infringir repetidament el confinament decretat per evitar la propagació del coronavirus.

El detingut afronta un càrrec de desobediència greu, després d'haver incomplert diversos dies i en diversos establiments de la capital del Baix Camp l'ordre de confinament. L'home s'hauria saltat el confinament sense justificació una desena de vegades entre el dimecres i el divendres de la setmana passada.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'home entrava als comerços sense esperar el seu torn ni atendre cap indicació, una actitud que causava alarma entre els altres usuaris. L'home s'apropava a altres clients i els deia que estava infectat de coronavirus i que els encomanaria.

 

 

Finalment, aquest diumenge va ser detingut i aquest dilluns ha passat a disposició del jutjat de guàrdia, que ha decretat el seu ingrés a la presó.

Segons l'ordre de detenció, dijous passat l'home va escopir i tossir damunt de treballadors, clients i productes alimentaris d'un supermercat de Reus. Quan s'hi va presentar la policia, es va mostrar agressiu, va resistir-se als agents i els va dir:

"El virus aquest no m'afecta, us afectarà a vosaltres, a mi no, perquè amb l'alcohol que porto a sobre, el mato."

El dia abans, ja havia estat identificat al carrer i els agents van derivar-lo a l'Institut Pere Mata de la ciutat. Segons l'informe, l'home té un "trastorn esquizoafectiu", però els facultatius no van considerar necessari internar-lo. En l'exploració mèdica s'hi van fer constar expressament els problemes d'higiene de l'home, un fet que facilita el contagi víric.

El detingut acumula "moltes detencions policials" i diverses causes obertes als jutjats de Reus.

 

La jutge assenyala que l'actitud de l'home, en un context d'estat d'alarma, causa "una alarma social important pel risc per a la resta de la població". Segons consta en la interlocutòria, en la declaració, el detingut va "manifestar textualment que, si vol fer mal, té armes a casa".

Des que es va decretar l'estat d'alarma, la Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 290 actes per incomplir l'ordre de confinament.

ARXIVAT A:
Coronavirus JudicialEstat d'alarma
Anar al contingut