La pintora i escriptora Paula Bonet (Europa Press / Jorge Gil)
Paula Bonet ha animat les dones a denunciar l'assetjament (Europa Press/Jorge Gil)

Envien a presó provisional un home per assetjar Paula Bonet

Des que va començar a patir l'assetjament, fa més de dos anys, l'artista ha denunciat l'home en diverses ocasions

RedaccióActualitzat

El jutge ha enviat a presó provisional l'home a qui la pintora Paula Bonet va denunciar per assetjament.

Ha estat Bonet qui ho ha anunciat a través de les xarxes socials:

 


L'home va ingressar a la presó la setmana passada, després de saltar-se una ordre d'allunyament que li havia imposat un jutjat. La defensa de l'acusat ha recorregut la decisió buscant que surti de la presó, segons ha avançat el diari Ara.

En el missatge, l'artista assegura que la situació li ha donat forces per continuar denunciant, a través de la seva obra, "les violències que s'exerceixen" sobre les dones.

Bonet ha agraït "l'afecte i la cura" que ha rebut durant aquest temps per part de la família, la parella, les amistats i els seguidors. En un altre missatge, la pintora valenciana ha tingut unes paraules cap a la seva advocada, Carla Vall:


"Hi ha situacions que encara excedeixen les previsions del delicte d'assetjament. Honorada d'haver pogut tornar una pau provisional a ⁦Paula Bonet", ha piulat Vall.

Després d'anunciar l'ingrés a presó de l'home a qui havia denunciat, Bonet ha rebut moltíssims missatges de suport a la xarxa, entre els quals hi ha els de la ministra d'Igualtat, Irene Montero; les actrius Leticia Dolera i Mariona Ribas, o les periodistes Natza Farré i Eva Piquer:

 

 

 

 

 

Paula Bonet, amb el seu llibre 'L'anguila'
Paula Bonet, amb el seu llibre "L'anguila" (Europa Press/Jorge Gil)


Més de dos anys d'assetjament

L'assetjament a la pintora i escriptora va començar fa més de dos anys, la primavera del 2019, i Bonet ha denunciat l'home en diverses ocasions.

La primera denúncia, segons publica l'Ara, va ser el gener del 2020. En aquella època, l'artista va fer un tuit en què denunciava que "l'assetjador assetja amb tota la tranquil·litat del món perquè el seu dret a l'assetjament no desapareix fins que ha deixat la cagada":


El setembre de l'any passat, va explicar en un fil de tuits que la situació feia "més d'un any que s'allargava" amb fets com cops a la porta del taller, desenes de mails o missatges en sobres signats com "el violador".


A finals d'aquell setembre, Bonet va publicar un article a eldiario.es en què retratava com era viure el dia a dia amb aquest assetjament. El text estava escrit amb anterioritat i no es va publicar fins que a l'home no se li va imposar una ordre d'allunyament.


Gairebé un any després, l'home va acabar saltant-se aquesta ordre d'allunyament i va descobrir la nova ubicació del taller de l'artista, on deixava flors a la porta, tal com va explicar ella mateixa el 13 de setembre:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Bonet (@paulabonet)

 


La setmana passada, el dia que l'home va ingressar a presó, Bonet va explicar que l'"assetjament intens" havia arribat a un "punt i a part":

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Assetjament sexual
Anar al contingut