Els ajuts al lloguer jove es poden demanar fins al 7 d'octubre (CCMA)

Fins al 7 d'octubre es poden demanar els ajuts al lloguer per als joves

Des d'aquest dimecres ja el poden sol·licitar les persones de fins a 36 anys que no hagin accedit a l'ajut estatal

Actualitzat

2.470 persones han sol·licitat aquest dimecres al matí els ajuts al lloguer per a joves fins a 36 anys en el primer dia amb el tràmit obert. La convocatòria de l'Agència de l'Habitatge estarà disponible fins al 7 d'octubre i s'hi poden presentar tots els joves de fins a 36 anys que no hagin demanat o se'ls hagin denegat el "lloguer jove" estatal.

La majoria de les sol·licituds han estat telemàtiques -2.100- i 370 han estat presencials.

Per sol·licitar aquest ajut, els demandants han de ser titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge, però també d'una habitació. Les rendes de qui vulgui optar a l'ajuda no han de superar els límits establerts a la seva ubicació geogràfica per a la unitat de convivència.

En cas que hi hagi més d'una persona (de fins a 36 anys) titular del mateix contracte de lloguer, la sol·licitud es pot fer de manera individual. Si més d'un titular obté l'ajut, la suma no podrà superar el cost del lloguer o de la cessió.

El Departament de Drets Socials posa en marxa una nova línia d'ajuts al lloguer (ACN/Marta Vidal)

Un dels trets d'aquesta línia d'ajudes és que no es donaran per ordre d'arribada, sinó que el govern estudiarà tots els expedients abans de concedir-los.

L'import de l'ajut pot ser de fins a 250 euros, segons els ingressos de la unitat de convivència i l'esforç econòmic que suposi fer front al pagament del lloguer.

A la pàgina web de la Generalitat es detallen els percentatges dels imports que es podran percebre.

Aquesta és una nova línia d'ajuts al lloguer per a tots aquells joves que no van accedir a la convocatòria estatal.


Una dotació de 29 milions d'euros

La línia d'ajuts al lloguer es va anunciar a finals d'agost i té una dotació pressupostària de 29 milions d'euros.

Un dels punts d'aquesta nova línia d'ajudes que el Departament de Drets Socials posa en valor és que s'adaptaran els ajuts en funció de paràmetres ponderables, en comptes d'adjudicar-los per ordre d'arribada.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s'hi referia la setmana passada amb aquestes paraules:

"El bo jove de l'Estat era una ajuda que sabíem que es quedaria petita, i també vam criticar com es va fer el repartiment. Una crítica que hem volgut arreglar amb aquesta convocatòria."

L'import dels ajuts serà d'un mínim de 20 euros mensuals i d'un màxim de 250 euros, que s'adjudicaran en funció dels ingressos del sol·licitant, l'esforç econòmic que li suposi pagar el lloguer i els preus dels lloguers en cada territori.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut