A Lleida els Mossos frenen una manifestació alternativa a l'acte institucional del 8M
Agents dels Mossos d'Esquadra agafant una manifestant, aquest diumenge a Lleida
Lleida

A Lleida els Mossos frenen una manifestació alternativa a l'acte institucional del 8M

Han confinat una trentena de membres de Dones de Lleida que intentaven acostar-se a l'acte institucional i n'han identificat unes quantes

RedaccióActualitzat

L'acte institucional a Lleida per commemorar el Dia Internacional de les Dones s'ha fet a la plaça 8 de Març a les 12 del migdia d'aquest diumenge.

L'han convocat totes les institucions: Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, Generalitat i delegació del govern espanyol, a més de la Universitat de Lleida.

Acte institucional del 8M, aquest diumenge a Lleida


Cercavila alternativa

Hores abans ha començat una cercavila convocada pel grup Dones de Lleida i la Coordinadora 8M, que ha fet un recorregut per la ciutat amb diverses parades.

Entre aquestes, botigues de multinacionals, una comissaria de policia i seus d'organismes oficials per denunciar precarietat laboral i habitacional relacionada amb les dones, entre d'altres.

Els Mossos han intervingut

Cap a les 12 s'han acostat a l'acte institucional amb la intenció d'expressar el desacord amb com s'estava fent, però no ho han aconseguit.

Els Mossos controlant les manifestants, aquest diumenge a Lleida

Els Mossos han frenat i confinat la trentena de dones que ho ha intentat i n'han identificat algunes. Els convocants s'han queixat a les xarxes socials:


Mentrestant l'acte institucional ha continuat desenvolupant-se amb normalitat. La manifestació alternativa ha continuat el recorregut fins a la catedral per denunciar el tracte que dona l'Església catòlica a les dones.

Mural en forma de trencaclosques muntat en l'acte institucional del 8M

 

ARXIVAT A:
8M
Anar al contingut