La Vilella Alta

A la Vilella Alta no vota ningú perquè l'únic candidat viu a les illes Canàries

El 100% d'abstenció que hi va haver diumenge a la Vilella Alta, a la comarca del Priorat es pot qualificar d'insòlit. Els veïns d'aquest petit municipi de 112 habitants no van voler votar perquè, en l'única llista que s'hi va presentar, la del PP, no hi havia cap candidat del municipi. De fet, el cap de cartell és un militant popular resident a les illes Canàries. Els cinc regidors sortints continuaran en funcions fins al nomenament de la gestora que s'haurà de fer càrrec de l'Ajuntament.

Actualitzat
Encara que la resta del país estigués d'eleccions, a la Vilella Alta, comarca del Priorat, el 22 de maig va ser un diumenge pràcticament normal. Cap de les 112 persones censades al municipi van acudir a votar en senyal de protesta per la presentació d'una sola llista, del PP, encapçalada per un candidat que resideix a les illes Canàries que es diu José Luis Fernández.

Per aquest motiu, els habitants del municipi no van considerar oportú escollir un alcalde que visqués a aproximadament 2.077 quilòmetres de la seva vila. Com mostra la web del Ministeri de l'Interior, els resultats no deixen gaire espai a la interpretació.

Val a dir que, en un principi, es va presentar una llista alternativa a la popular, la representada pel partit local Progrés Municipal, però la seva candidata, un veïna de Reus, va decidir finalment no acudir als comicis. A partir d'aquest moment, els veïns del poble van acordar boicotejar els comicis.

Ara, l'actual alcalde en funcions, Josep Maria Rebull, s'ha vist obligat a formar una gestora per governar el municipi fins que es decideixi si es convoquen unes noves eleccions.

Anar al contingut