Detall de "Cosmic Madonna", de Salvador Dalí

A la venda una obra de Dalí, "Cosmic Madonna", oculta durant 50 anys

Es tracta d'un oli del 1958 on Dalí fusiona el seu interès per la religió i la ciència nuclear

Laura GalanActualitzat

Els propietaris de l'obra "Cosmic Madonna", de Salvador Dalí, no han fixat cap estimació inicial del preu de l'obra que han posat a la venda, però asseguren que estan oberts a ofertes.

Es tracta d'un llenç de color del 1958. És una pintura a l'oli que fusiona l'interès de Dalí per la religió i la ciència nuclear i s'ha redescobert ara quan els propietaris l'han posat a la venda. Feia mig segle que no se sabia on parava.

Bernard Ewell, membre de la Societat Nord-americana de Taxadors, ha estat l'encarregat d'avaluar la peça. "M'ha sorprés trobar una obra mestra d'una bellesa tan enlluernadora i d'enorme impacte", ha dit.

 

És l'última obra mestra de Dalí, que pot ser adquirida per un comprador privat perquè totes les altres peces semblants es troben en museus o col·lecions privades de tot el món.

Els experts apunten que la pintura és un gest de complicitat a la "Madonna Sixtina" de Rafael, però pintada en l'estil místiconuclear surrealista del pintor empordanés, que uneix el surrealisme icònic de Dalí amb nous descobriments en física muclear i temes religiosos.
 

Els propietaris faciliten el contacte en una pàgina web on s'inclouen fotografies de Dalí al seu estudi de Port-lligat posant amb el quardre "Cosmic Madonna".

 
Anar al contingut