ANÀLISI

A la tercera arriba la conquesta

Des del quarter general de CiU

Actualitzat
"El futur no és un regal sinó una conquesta". Aquesta premissa de J. F. Kennedy que Artur Mas ha anat repetint durant tota la campanya finalment s'ha acomplert per al vencedor de les eleccions al Parlament de Catalunya. I és que, per al líder de CiU, a la tercera va a la vençuda, després que en els dos comicis anteriors no va obtenir la suficient majoria per poder governar. Com manifestava el mateix Josep Antoni Duran i Lleida, "aquest cop sí".

Una miltància eufòrica rebia amb càntics de "Mas president" i grans aplaudiments el seu líder. Abans, tot era nerviosisme, corredisses i silencis per uns resultats que apuntaven a una aclaparadora majoria absoluta, passava pels 59 escons inicials que donaven els primers escrutinis amb resultats de vot, i, finalment, li donaven els 62 escons finals, que atorguen a CiU prou majoria per governar.

Poc abans de les onze, finalment ha comparegut el nou president de Catalunya. Ho ha fet enmig d'una sala plena a vessar de militants i simpatitzants destacats i envoltat per la cúpula del partit. Mas apareixia flanquejat per l'expresident Jordi Pujol i la seva dona Helena. Visiblement emocionat, amb els ulls humits, saludant tots aquells que, segons ha dit, l'han acompanyat en aquest llarg viatge, "navegant, quan teníem els corrents i el vent en contra". Mas ha pronunciat un breu discurs ja dirigint-se al país com a futur president. Tanmateix, ho ha fet amb responsabilitat i una gran dosi d'humilitat i esperança.



Un discurs que ha estat rebut amb gran alegria per l'allau de militants i simpatitzants. Cares d'alegria, somriures, abraçades i crits d'eufòria celebrant la victòria. El mateix Xavier Trias, ens feia per al 3cat24 una valoració molt positiva dels resultats.





Després la sala s'ha buidat. El nou president anava a dedicar unes paraules d'agraïment als simpatitzants concentrats a les portes del Majestic. Aquí, les grans pantalles ho retransmetien, així com el cant d'"Els segadors", precedit d'una gran senyera. Ja a la mitjanit, la sala tornava a omplir-se per l'entrevista que li havia de fer TV3. Tant militants com periodistes, l'han tornat omplir. Tothom volia unes declaracions d'Artur Mas, escoltar-lo, tocar-lo. Ha arribat, mort de set. I ara tothom pendent de buscar-li aigua. Després d'un glop, el futur president ja estava llest perquè l'entrevistessin. Nosaltres hem demanat per fer-ho al seu equip. Esperem que pugui ser aviat.



Anar al contingut