L'Eemslift Hendrika va quedar a la deriva aquest dilluns al mar del Nord (Reuters)

A la deriva un vaixell carregat de iots a Noruega que porta 400 tones de combustible

Els 12 tripulants han estat rescatats i ara preocupa la contaminació que podria causar el naufragi

RedaccióActualitzat

Els equips de salvament han aconseguit rescatar aquest dimarts els dotze tripulants d'un vaixell dels Països Baixos que ha quedat a la deriva en el mar del Nord davant la costa de Noruega.

Alguns havien saltat a l'aigua a última hora de dilluns i d'altres han estat rescatats directament de la coberta, tots amb helicòpter.

 

Els 12 tripulants de l'Eemslift Hendrika han estat rescatats amb helicòpter (Reuters)


L'Eemslift Hendrika va quedar a la deriva dilluns, després de perdre potència en el seu motor principal, i corre perill d'enfonsar-se, segons han explicat les autoritats noruegues.

El fort temporal de mar que hi ha a la zona podria capgirar-lo, cosa que en precipitaria l'enfonsament. El vaixell transporta 350 tones de petroli pesant i 50 tones de dièsel en els seus dipòsits.

Per això, el que ara preocupa és la contaminació que podria causar el naufragi.

 

(Vessel Finder)


A la coberta, l'Eemslift Hendrika transporta iots i vaixells petits, un dels quals ja ha caigut al mar a causa del fort temporal.

El mar ha anat empenyent l'Eemslift Hendrika cap a terra: era a uns 100 quilòmetres de la costa i ara és a uns 45, però aquest dimecres s'espera que el vent giri i el col·loqui en un curs paral·lel al litoral.

Això donaria més temps per dur a terme una operació de rescat del vaixell, que ha estat encarregada a l'empresa Smit Salvage, dels Països Baixos, que ja ha mobilitzat  un equip per enviar-lo a Noruega.

"Els nostres càlculs mostren una finestra d'oportunitat per actuar, que dura fins passat el migdia de dimecres", ha explicat Hans Petter Mortensholm, de l'administració costanera noruega.

 

L'Eemslift Hendrika transporta iots i vaixells petits (Reuters)


Si l'estat del mar ho permet, la intenció és situar un equip a bord de l'Eemslift Hendrika i lligar-lo a un potent remolcador com els que mouen plataformes petrolieres, per desplaçar-lo fins a aigües més tranquil·les.

Construït el 2015 als Països Baixos, l'Eemslift Hendrika és un vaixell de gairebé 112 metres de llarg. Havia sortit de Bremerhaven, a Alemanya, aquest dissabte, amb destí a Kolvereid, Noruega, on havia d'arribar diumenge. 

Anar al contingut