La presumpta xarxa de corrupció agilitzava els tràmits municipals als pisos turístics a Ciutat Vella
La presumpta xarxa de corrupció agilitzava els tràmits municipals als pisos turístics a Ciutat Vella
Barcelona

A judici, deu anys després, la xarxa de corrupció de pisos turístics a Ciutat Vella

A més dels funcionaris municipals, hi ha imputats propietaris de vivendes catalogades com a pisos turístics

RedaccióActualitzat

Vuit funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona del districte de Ciutat Vella aniran a judici per haver tramitat suposadament de forma fraudulenta llicències per a pisos turístics entre els anys 2005 i 2009, segons ha avançat El Periódico.

El judici a aquesta xarxa de corrupció a Ciutat Vella arriba deu anys després que es destapés un cas que implica tècnics municipals. Segons la investigació, aquests funcionaris municipals suposadament cobraven diners als empresaris turístics per falsificar llicències per a pisos turístics i agilitzar els tràmits. En molts dels casos no es complien els requisits legals per donar la llicència d'ocupació com a pis turístic.

A més dels vuit funcionaris municipals, també hi ha imputats propietaris de vivendes catalogades com a pisos turístics per delictes de suborn, prevaricació i falsedat.

La instrucció del cas va començar el 2009, quan era alcalde de Barcelona el socialista Jordi Hereu. Ara, deu anys més tard, la instrucció s'ha tancat i s'ha traslladat a la Fiscalia perquè formuli l'escrit d'acusació.

Aquest cas va suposar la renúncia de la regidora de Ciutat Vella de l'època, Itziar González, que va rebre amenaces per voler acabar amb aquestes irregularitats.

ARXIVAT A:
JudicialTurisme
Anar al contingut