Madrid

A finals de mes arribaran a Catalunya 26 caixes dels "papers de Salamanca"

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, confirma que a finals d'aquest mes han d'arribar a Catalunya 26 caixes més dels documents de l'Arxiu de Salamanca. De la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya li retreu que no es retorni tot el material que ja està digitalitzat.

Actualitzat
La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, confirma que dels 900 lligalls que ja han estat digitalitzats a Salamanca, una quarantena viatjaran a finals d'aquest mes cap a Catalunya. En aquest sentit, González-Sinde ha recordat que en l'última reunió del Patronat del Centre de la Memòria Històrica es va aprovar la devolució d'aquesta documentació i ha anunciat que aquestes caixes sortiran de Salamanca en "els pròxims dies".

Des d'Esquerra Republicana, Joan Tardà ha retret a la ministra que el retorn es faci amb comptagotes. Per Tardà "s'està aturant, alentint el procés i això és vergonyant". Una crítica que ha rebutjat la ministra, que ha dit que "el Ministeri de Cultura no té cap interès a posar traves i que vol afavorir aquest procés per ampliar el servei a la ciutadania. En aquesta mateixa línia i davant de la petició de Tardà que la devolució dels "papers de Salamanca" acabi abans que conclogui la legislatura, la ministra de Cultura ha al·legat que "seria desitjable que els calendaris electors no condicionessin l'activitat d'un centre com el de la Memòria Històrica de Salamanca".

Els documents, que sortiran de Salamanca en 26 caixes, estan relacionats amb particulars de Lleida i la CNT de Barcelona.
Anar al contingut