Madrid

De la Vega diu que quan una persona forma part d'un govern democràtic "sempre té la maleta a punt"

Una emocionada María Teresa Fernández de la Vega ha dit adéu després de sis anys com a vicepresidenta del govern espanyol agraint a Zapatero el pas endavant que va significar posar una dona en aquest càrrec. De la Vega també ha assegurat que no l'ha sorprès que el president espanyol l'hagi rellevat. "Quan un forma part d'un govern democràtic sempre té la maleta a punt", ha dit. El seu lloc l'ocuparà Alfredo Pérez Rubalcaba, que es converteix així en l'home fort de l'executiu central.

Actualitzat
L'encara vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, s'ha acomiadat, emocionada, en una breu roda de premsa al palau de La Moncloa. De la Vega ha repartit agraïments per a tothom: el rei, els companys del Consell de Ministres i els periodistes, i ha dit que el projecte en què ha treballat aquests sis anys "ha valgut molt la pena".

De la Vega ha comentat que "és cert que he estat la primera dona a presidir un Consell de Ministres, però això és merit del president Zapatero". La vicepresidenta del govern espanyol també ha assegurat que no l'ha sorprès el relleu perquè "quan un forma part d'un govern democràtic sempre té la maleta a punt".

Promeses o juraments, aquesta tarda

Els nous ministres de l'executiu Zapatero prometran o juraran el seu càrrec aquesta tarda davant del rei Joan Carles al palau de La Zarzuela. Després, es farà el relleu ministerial a la seu dels diversos ministeris renovats.

A les cinc d'aquesta tarda, Alfredo Pérez Rubalcaba es convertirà en el nou home fort del govern espanyol, en assumir el càrrec de vicepresident primer i portaveu, a més de mantenir la cartera d'Interior, en una etapa que pot ser decisiva en la lluita contra ETA.

Ramón Jáuregui, nou ministre de la Presidència; Trinidad Jiménez, com a responsable d'Afers Exteriors; Leire Pajín, al capdavant de Sanitat; Valeriano Gómez, al Ministeri de Treball, i Rosa Aguilar, nova ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, són els altres noms protagonistes d'aquesta remodelació.

Zapatero reforça el seu executiu per fer front al final de la legislatura amb homes de pes dins del PSOE i de la vella guàrdia felipista. L'objectiu: superar la crisi econòmica i vèncer les enquestes, que li són del tot contràries.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut