Yuri Sarran, que va ser torturat per dos agents de la Guàrdia Urbana el 2006, segons una sentència judicial ferma.
Yuri Sarran, que va ser torturat per dos agents de la Guàrdia Urbana el 2006, segons una sentència judicial ferma.
Barcelona

Yuri Sarran diu que va ser torturat per set agents de la Guàrdia Urbana, alguns encara en actiu, i que "creia que acabaria morint"

El jove denuncia que a banda dels dos agents condemnats, que també van participar en el 4-F, n'hi ha cinc més que el van apallissar el 2006 i que continuen en actiu

BarcelonaActualitzat

En ple debat sobre la violència policial pel documental "Ciutat morta", el jove Yuri Sarran, que va ser torturat per dos agents de la Guàrdia Urbana el 2006, segons una sentència judicial ferma, ha trencat el silenci. No havia tornat a parlar del seu cas, però arran de la polèmica i el debat generats pel documental ha decidit parlar. Sarran, fill d'un diplomàtic de Trinitat i Tobago a Noruega, ha assegurat que a banda dels dos agents condemnats, Víctor Bayona i Bakari Samyang, que també van participar en els fets del 4-F, n'hi ha cinc més que també el van apallissar i que continuen en actiu.

"Hi havia unes set persones a la sala. Van començar a pegar-me. Vaig caure a terra i em van continuar pegant. No sé quants eren que em pegaven. No l'hi sabria dir. Intentava protegir-me la cara i van començar a fer-me preguntes. Tot el que se és que a cada pregunta que em feien, m'acabaven pegant. Sincerament, prefereixo no recordar-ho. Creia que acabaria morint en aquesta sala", explica en unes declaracions que penjarà el web de "La Directa" i que "El Matí de Catalunya Ràdio" ja ha avançat en exclusiva.

Yuri Sarran, que va marxar de Barcelona i diu que no hi tornarà mai més, vol que s'investiguin els fets del 4-F.

Aquesta declaració s'afegeix al debat generat sobre si la violència policial que relata "Ciutat morta" és un fet aïllat o és un problema estructural.

El gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Joan Delort, que ja va negar rotundament que, avui dia, es donin casos de tortura de la Guàrdia Urbana, ha afegit: "Si en aquests moments es donés la més mínima circumstància que ens digués que en l'actualitat estigui passant, això és de targeta vermella directa. És intolerable que un funcionari públic al servei de la ciutadania faci això". A més, Delort recorda que l'any 2011 hi va haver una àmplia reestructuració del cos i es van canviar els comandaments.

Per la seva banda, Jaume Asens, membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats, ha criticat que els dos agents condemnats per tortures pel cas del Yuri i implicats també en el 4-F estiguin rebent una pensió vitalícia.

Anar al contingut