Washington

YouTube compleix cinc anys i crea el canal YouTube Five Year

El portal de vídeos d'internet YouTube compleix cinc anys amb 2.000 milions de vídeos vistos cada dia i el llançament d'un nou canal de vídeo per celebrar l'efemèride. Es tracta de YouTube Five Year, que fa un repàs dels vídeos penjats en aquest portal al llarg de la seva història i que demana als usuaris que votin els cinc millors. Així ho ha anunciat la companyia, que ha convidat diversos personatges, entre els quals el director espanyol de cinema Pedro Almodóvar, a crear la història de la seva vida amb els cinc millors vídeos. Entre els convidats també hi ha Vint Cerf, considerat un dels pares d'internet. El portal YouTube, que ha revolucionat el consum audiovisual, celebra un lustre situant-se com el tercer lloc web més visitat després de Google i Facebook. L'any 2006 la companyia Google va pagar més de 1.600 milions de dòlars per adquirir aquest popular portal de vídeos.

Actualitzat
El portal de vídeos d'internet YouTube celebra cinc anys amb unes xifres envejables. L'aniversari ha arribat amb l'anunci que cada dia arriba als 2.000 milions de vídeos vistos i amb la creació d'un canal de vídeo, "YouTube Five Year", que ofereix, en ordre cronològic els vídeos més rellevants en el portal durant el primer lustre, des del primer que va inaugurar el portal als més vistos.

Selecció Almodóvar

Un dels personatges que s'ha sumat a la commemoració d'aquest aniversari és el director de cinema manxec Pedro Almodóvar, que ha escollit els seus cinc vídeos favorits. La llista aplega el tràiler de la pel·lícula "Les mépris" de Jean-Luc Godard, per ser un cinema "revolucionari" i una "joia pop", el treball "més espanyol" de la cantaora Lola Flores en la pel·lícula "Casa Flora", Cher i Racher Welch cantant a duo "Women", Jacques Brel interpretant "Ne me quitte pas" en un concert i una escena sobre dues veïnes valencianes que es fan la vida impossible.

La meva història de YouTube

El portal ha volgut celebrar els cinc anys de l'aparició de la seva versió beta, el 17 de maig del 2005, convidant els usuaris a explicar de quina manera i en quina mesura YouTube ha influït en les seves vides. Qualsevol usuari del YouTube pot pujar la seva història en aquest apartat i el vídeo penjat podrà resultar l'escollit per aparèixer al mur o al mapa del canal.

La plataforma de vídeos per internet, el tercer lloc web més visitat, també és present a les xarxes socials, on té més de cinc milions de seguidors al Facebook.

Anar al contingut