Wikileaks anima a través del Twitter a fer donacions per a les seves activitats.
Wikileaks anima a través del Twitter a fer donacions per a les seves activitats.
Barcelona

Visa i MasterCard obren processos per suspendre els pagaments a Wikileaks

Visa Europa i MasterCard Europa s'afegeixen al bloqueig econòmic a Wikileaks, el portal que ha començat a filtrar més de 250.000 cables diplomàtics dels Estats Units. Les dues companyies han anunciat que han començat els processos pertinents per suspendre els pagaments al portal fundat per Julian Assange, en presó preventiva a Londres fins al 14 de desembre, quan es decidirà si l'extradeixen a Suècia, on se'l busca per presumptes abusos sexuals.

Actualitzat
L'empresa Visa Europa ha anunciat que està investigant la naturalesa del negoci de Wikileaks per esbrinar si contravé les normes de l'empresa i, si és el cas, suspendrà els pagaments al portal que ha fet les filtracions de documents secrets oficials més gran de la història. De la seva banda, MasterCard Europe estudia una mesura similar.

El bloqueig econòmic de les dues companyies s'afegeix al que en els darrers dies han anunciat el banc suís PostFinance i l'empresa de pagaments en línia PayPal. L'entitat bancària suïssa PostFinance ha tancat el compte de Julian Assange amb l'argument que no han pogut comprovar que resideixi al país. Era un compte que Assange feia servir per canalitzar les donacions que arribaven dels seus seguidors a través d'internet.

Precisament, aquest dimarts, Wikileaks, a través del seu Twitter, ha fet diverses crides per recollir fons a través de la xarxa i han lamentat també la decisió d'un jutge del Regne Unit de mantenir la presó preventiva a Assange a l'espera que se celebri el 14 de desembre la vista on s'ha de decidir si se l'extradeix a Suècia, on l'acusen de delictes d'abús sexual.
Anar al contingut