Barcelona

Vila aposta per continuar les obres de l'L9 i apujar les tarifes de la T-10 i el bitllet senzill

Les obres de la línia 9 del metro de Barcelona tindran l'any que ve una inversió de 200 milions d'euros, segons ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat. El titular de Territori també ha apostat per un increment de tarifes del transport públic, que afecti el bitllet senzill o la T-10, però no els títols més recurrents, diu.

RedaccióActualitzat

Les obres de la línia 9 del metro de Barcelona tindran l'any que ve una inversió de 200 milions d'euros, segons ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat. En l'entrevista de Catalunya Informació, Santi Vila ha explicat que han aconseguit aquests diners renegociant amb les concessionàries algunes de les inversions futures i els costos de manteniment per poder disposar ara d'aquests diners.

"És un sistema que el que fa és aixecar el finançament per valor de 200 milions d'euros, generant estalvis, tot el que era el sistema de concessió de manteniment i d'algunes noves inversions, al llarg de tota la concessió. És un tema que s'ha estat gestant amb el compromís del Departament d'Economia i del de Territori i Sostenibilitat perquè les obres de l'L9 no s'aturin".

D'aquesta manera, Vila reitera la voluntat del govern que almenys el tram de la línia 9 entre Zona Universitària i l'aeroport estigui enllestit l'any 2016.

El titular de Territori també ha apostat per un increment de tarifes del transport públic que afecti el bitllet senzill o la T-10, però no els títols més recurrents, diu.

"Increment zero per a les persones que fan servir el transport públic cada dia. Ara, dius la T-10 o el títol senzill, que segurament té a veure amb la utilització que en fan els turistes, que en fan les persones que vénen ocasionalment, aquell foraster que visita la ciutat pel que sigui, això, previsiblement, s'apujarà. La proposta del govern és que s'apugi."

La setmana que ve s'han de saber els nous preus dels títols integrats dels transports públics, que fixarà l'Autoritat Metropolitana del Transport.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut