Hugo Chávez al centre de Caracas, davant de milers de seguidors, en el final de campanya.
Chávez lidera els sondejos, però Capriles presenta batalla.
Caracas

Veneçuela reflexiona de cara a unes eleccions que prometen més Chávez, però que donen joc a l'oposició

Veneçuela celebra eleccions presidencials aquest diumenge. Ja estan en jornada de reflexió després d'un final de campanya multitudinari. Els sondejos apunten a una nova victòria d'Hugo Chávez, però l'opositor Capriles té possibilitats.

RedaccióActualitzat
Veneçuela celebra eleccions presidencials aquest 7 d'octubre. El país ja està en període de reflexió després d'una campanya intensa de noranta-sis dies en què l'oposició ha construït un discurs que podria tombar Hugo Chávez per primer cop en catorze anys.

Les enquestes donen Chávez com a guanyador diumenge, però Henrique Capriles el segueix de prop en els sondejos. Cap analista descarta que hi hagi una sorpresa o un resultat molt ajustat, que podria provocar tensions.

Els últims dies de campanya han servit als dos candidats per fer una demostració de força. Tant l'un com l'altre han aconseguit omplir el centre de Caracas de gom a gom. Primer va ser Capriles, i quatre dies després, en l'últim acte abans de les eleccions, Chávez l'ha emulat. És la campanya electoral més disputada des que l'actual president veneçolà va arribar al poder.

Chávez sembla recuperat del càncer i demostra que tant ell com el seu projecte continuen ben vius. El líder bolivarià aspira a un nou mandat de sis anys després de catorze anys al poder.

Chávez promet fidelitat al seu poble en aquestes eleccions, mentre que Capriles creu que és hora d'avançar i ho resumeix afirmant: "Catorze anys de Chávez són suficients, vint són massa."
Anar al contingut