Barcelona

Veïns del Poblenou denuncien que les administracions incompleixen els compromisos amb els immigrants desallotjats del carrer Puigcerdà

Els veïns solidaris amb els immigrants desallotjats de les naus del carrer Puigcerdà, al barri del Poblenou de Barcelona, asseguren que els afectats no estan aconseguint el certificat d'arrelament que se'ls havia promès.

RedaccióActualitzat
L'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments del Poblenou de Barcelona denuncia que les administracions estan incomplint els acords pactats amb els immigrants desallotjats de les naus dels carrers Puigcerdà i Pere IV, el passat 24 de juliol. L'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la delegació del govern espanyol a Catalunya es van comprometre, segons els veïns, a facilitar-los el certificat d'arrelament social, pas previ per aconseguir la regularització dels papers, però els primers casos que s'han tramitat han estat desfavorables.

L'assemblea de veïns que dóna suport als desallotjats ha començat a fer el seguiment individualitzat del procés de regularització d'aquestes persones i ha comprovat que se'ls denega l'arrelament per la falta d'un contracte de treball, un requisit que s'havia acordat no tenir en compte.

Ho ha explicat Carlota Falgueras, portaveu de l'Assemblea: "Vam quedar que a tota la gent de la nau se'ls acceptaria aquest informe d'arrelament social sense contracte de treball, com un cas especial, diguem-ne." Falgueras ha afegit que l'Ajuntament es va avenir a concedir-los aquest certificat "pel fet d'estar a la nau, pel fet de fer anys que estaven aquí, per portar certificats de cursos que haguessin fet, cursos de castellà, de català, del que sigui".

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar per ordre judicial les naus abandonades del carrer Puigcerdà i Pere IV del barri del Poblenou. Hi vivien aproximadament unes 300 persones, la majoria immigrants subsaharians sense papers, que es dediquen majoritàriament a la recollida de ferralla.

Segons dades de l'Ajuntament, 190 persones d'aquelles persones estan allotjades en albergs i pensions. S'està fent un seguiment individualitzat, cas a cas, per aquells que s'hi han acollit. Altres, però, no van acceptar la solució que els va oferir l'Ajuntament ara dormen al ras. Uns quants van viure uns dies a la parròquia de Bernat Calvó, al mateix barri del Poblenou, però també d'allà els n'han fet fora.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut