Jocs Olímpics

Vancouver comença el compte enrere per a la inauguració dels Jocs Olímpics d'hivern

La ciutat canadenca de Vancouver viu el compte enrere per a la inauguració dels Jocs Olímpics d'hivern aquesta matinada, hora catalana. La cerimònia inaugural durarà unes tres hores i de moment es manté la incògnita de qui serà l'últim rellevista. En declaracions a Catalunya Ràdio, el calellenc Ander Mirambell, que participarà en les proves de "skeleton", reconeix que s'han amagat al màxim tots els detalls. Els organitzadors mantenen la prova del descens d'esquí alpí per dissabte tot i les fortes nevades de les últimes hores i tot i que la previsió anuncia més neu i una baixada de les temperatures. Per tant, el ceretà Ferran Terra serà el primer dels representants catalans que debutarà a la competició.

Actualitzat
Poca cosa se sap de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics d'hivern de Vancouver, que començarà a les tres de la matinada, hora catalana, i que per primer cop serà sota cobert, al pavelló BC Place, amb capacitat per a 60.000 espectadors. L'organització ha intentat i ha aconseguit que no transcendís gran cosa d'aquesta cerimònia inaugural. Ni tan sols els protagonistes que hi seran, com el català Ander Mirambell, saben ben bé què passarà.

El fet que la cerimònia sigui sota cobert farà que la gent no miri el cel, però segur que quan surtin ho faran. Això és perquè, tot al contrari que aquí, el bon temps és el maldecap més gran: en aquests moments a Vancouver es viu un hivern calurós, i això fa que Cypress Mountain, la muntanya on es fan les proves d'esquí i surf de neu, s'hagi hagut d'omplir de neu artificial. Un dels participants en les proves d'esquí, el gironí Ferran Terra, està vivint al minut l'interès per les condicions meterològiques.

A banda de com serà aquesta cerimònia inaugural i de com estarà la neu per a les proves d'esquí, un tercer punt és l'estat físic d'una de les grans estrelles d'aquests Jocs, la nord-americana Lindsey Vonn, gran favorita en l'esquí alpí i una de les esportistes d'hivern més mediàtiques, que es va lesionar entrenant-se a Àustria i no se sap en quin estat competirà, però el que és segur és que no s'ho perdrà.

Qui no aspiren a fer-ho com Lindsey Vonn, perquè en molts casos ja és un premi haver arribat als Jocs, són els olímpics catalans que són al Canadà. N'hi ha un total de vuit, i segurament Queralt Castellet, que serà la banderera de la delegació espanyola, és qui té més opcions per aconseguir una bona classificació en surf de neu. En aquesta especialitat també té opcions el veterà Jordi Font, tot i que el seu estat físic és una incògnita. Amb menys aspiracions hi ha els esquiadors Ferran Terra i Andrea Jardí; Laura Orgue i Vincenç Vilarrubla en esquí de fons, Rubén Vergés en surf de neu, i Ander Mirambell en "skeleton", a més del basc Paul de la Cuesta, que competeix al Club Aranés d'Esports d'Iuern.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut